Huszti bevallotta: a csapatának voltak kétségei a feljutást illetően

A DVSC megnyerte az NB II-es bajnokságot, a 2021–2022-es szezonban már az élvonal tagja lesz. A labdarúgócsapat fiatal edzője, Huszti Szabolcs jelenleg B licenccel rendelkezik, de már megtette a szükséges lépéseket a fejlődése érdekében. Huszti a korábbi edzői közül Niko Kovačtól tanulta a legtöbbet.

Forrás: NSO2021. 05. 21. 9:23
null
Február óta dolgozik Debrecenben Fotó: Kovács Péter Forrás: DVSC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NB I-ből egy éve kieső csapat élére február 16-án nevezték ki az edzői pályája elején járó Huszti Szabolcsot, aki nemcsak jó csapatot, hanem nehéz „örökséget” vett át: a Debrecenben köztiszteletben álló Kondás Elemért váltotta a kispadon, Toldi Gábor oldalán. A Loki akkor az NB II élén állt, és így volt ez a bajnokság végén is: a DVSC megnyerte a másodosztályú bajnokságot.

Huszti a német Sportbuzzer.de lapnak mesélt az edzői szakmáról és a már teljesített kihívásokról. – Nagy utat kellett megtennünk, de elértük a célunkat.  Fiatal edző vagyok, ráadásul pro licenc nélkül – szeptemberben kezdem az A licences képzést. A Magyar Labdarúgó-szövetség külön engedélyt adott, hogy Debrecenben edzősködhessek, ezért köszönettel tartozom. Most, hogy feljutottunk, kezdjük a munkát elölről. A játékosok négy hét pihenőt kaptak, mi pedig azon dolgozunk, hogy összerakjuk azt a csapatot, amely alkalmas az élvonalbeli szereplésre.

Február óta dolgozik Debrecenben
Fotó: DVSC/Kovács Péter

A 38 éves korábbi játékos elárulta, hogy a csapatának voltak kétségei a feljutást illetően, hiszen két vereséggel indult a Loki a Huszti, Toldi edzőpáros vezetésével. – A stílusom ugyanolyan edzőként, mint labdarúgóként volt: szeretem, ha a labdát a földön járatjuk .  Dominálni akarunk, egyebek mellett azért, mert akkor alakíthatunk ki sok helyzetet, ha mi birtokoljuk a labdát, és kezdeményezők vagyunk. Nem sokkal az érkezésünk után elszenvedtünk két vereséget, aminek az volt az oka, hogy a csapatban voltak kétségek a visszajutást illetően – de ezt az akadályt is leküzdöttük.

Kiderült az is, hogy Huszti nem tartja magát túl fiatal edzőnek, ő Julian Nagelsmannal példálózott, aki 33 évesen ülhet le a nyáron a Bayern München kispadjára. Az 51-szeres válogatott labdarúgó egyébként Niko Kovačtól tanulta a legtöbbet a pályafutása során. – Dieter Heckingtől és Mirko Slomkától is rengeteget tanultam. Másolni viszont nem érdemes senkit, a leghasznosabb tudnivalókat kell a magad stílusával vegyítened.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.