Ibra duplája eltérítheti Szoboszlait a Milantól

Az utóbbi nyolc meccsén hat győzelmet arató és kétszer döntetlent játszó AC Milan a Sassuolo otthonába látogatott.

Ch. Gáll András
Forrás: MTI2020. 07. 22. 7:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Az utóbbi nyolc meccsén hat győzelmet arató és kétszer döntetlent játszó AC Milan a Sassuolo otthonába látogatott el kedden a Serie A 35. fordulójában, és folytatta menetelését. A 19. percig kellett csak várni az első gólra, Calhanoglu jobbról a kapu elé ívelt, Ibrahimovic lendülettel érkezett, és hat méterről a jobb sarokba fejelt. 0-1. Caputo ugyan egy kezezés miatt megítélt tizenegyesből egyenlített, de Ibra egy remek akció végén a kapust is kicselezte, és úgy lőtt a hálóba, beállítva az 1-2-es végeredményt, amivel ismét Európa-liga-helyen van a Milan. Ez volt Gianluigi Donnarumma 200. találkozója, valamennyi a Milan színeiben, és még csak 21 éves a kapus!

Ibra legutóbb nyolc éve szerzett két gólt Serie A-meccsen. A mostani duplája azonban különleges jelentőségű, mert vélhetően hozzájárult ahhoz, hogy a mérkőzés után a klub azonnal bejelentse a kétéves, 2022 júniusáig szóló szerződéshosszabbítást Stefano Piolival, a jelenlegi edzővel, aki tavaly októberben vette át a piros-feketéket. Nyilvánvalóan a kényszerszünet utáni remek eredmények ágyaztak meg a szerződéshosszabbításnak, ami már benne volt a levegőben, ahogy lapunk is megírta. Az sem mellékes, hogy a játékosok is kiálltak Pioli mellett.

Nagy sorozatban a Milan Fotó: acmilan.com

Így tehát meghiúsult Ralf Rangnick szerződtetése, amit pedig már kész tényként kezelt a nemzetközi és a hazai média is. Kedd éjjel meg is jelent a Kicker honlapján egy közlemény, amelyben Mark Kosicke, Rangnick szóvivője bejelentette, hogy védence nem szerződik a Milanhoz. Ennek a fejleménynek hatása lehet további pályafutására is, mert úgy hírlett, hogy 19 éves honfitársunk – többek között – Rangnick miatt igazolna a Milanhoz. Ez az ok azonban most megszűnt. Az újabb győzelem, Ibra duplája eltérítheti Szoboszlait a Milantól.

Ugyancsak kedd esti eredmény az Atalanta 1-0-s győzelme a Bologna ellen, ezzel – meglehet, ideiglenesen – a második helyre lépett elő Gian Piero Gasperini edző alakulata. (Az edző egyébként piros lapot kapott, legközelebb nem lehet ott a kispadon.) Az egyetlen gólt a kolumbiai szupercsere, Luis Muriel szerezte. A bergamóiak még veretlenek a vírusszünet óta.

A Serie A élcsoportja: 1. Juventus 80 pont, 2. Atalanta 74 (35 meccsből), 3. Inter 72, 4. Lazio 69, 5. Milan 59 (35), 6. Roma 58, 7. Napoli 56.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.