Ibrahimovic térddel lőtt gólt, a Milan bevette Nápolyt – Videó!

Zlatan Ibrahimovic újra főszereplő volt, a Milan 3-1-re nyert Nápolyban, és vezeti az olasz bajnokságot. A Napoli a hatodik helyen várja a kilencedik fordulót.

Szilágyi
2020. 11. 22. 22:43
Serie A - Napoli v AC Milan
Így örült a góljának a 39 éves svéd Fotó: Ciro De Luca Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz labdarúgó-bajnokság hétvégi rangadóját a Milan játszotta a Napoli vendégeként. A játéknap előtt a Milan volt az éllovas, de mivel a Sassuolo legyőzte a Veronát, átvette a vezetést a tabella élén. Esetleges győzelme esetén a Napoli felléphetett volna a harmadik helyre. A Milan legutóbb 2014-ben győzte le a Napolit a Serie A-ban – azóta 11 mérkőzést játszottak, a mérleg hat Napoli-siker és öt döntetlen. A két csapat legutóbbi öt bajnokijából négy döntetlennel zárult.

A remek formában játszó Milan ragadta magához a kezdeményezést, Rebić, Çalhanoğlu és Kjaer is veszélyeztetett, de mégsem közülük került ki a mérkőzés első góljának a szerzője. Természetesen Zlatan Ibrahimovic vindikálta magának a jogot, hogy megszerezze a vezetést a Milannak. Íme!

És ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy zsinórban a 28. olasz bajnoki mérkőzésen szerzett gólt a lombard csapat. Ébredezett a Napoli, Di Lorenzo a lécet találta el, a kiváló rúgótechnikájú Mertens a kapust, Donnarummát találta telibe. De az első félidőben már nem változott az eredmény, Ibrahimovic góljával Milan-előnnyel mentek pihenni a csapatok.

Így örült a góljának a 39 éves svéd
Fotó: Ciro De Luca / Reuters

És a szünet után tovább növelte az előnyét az ezőjét, Stefano Piolit nélkülöző Milan. A horvátok vb-ezüstérmes szélsője, Ante Rebić húzott el a bal oldalon, pontosan centerezett, érkezett Ibrahimovic és térddel továbbította a labdát a kapuba. Tizedik szezonbeli tétmeccsén a tizenegyedik gólját szerezte.

Ibra nem állt le, kisvártatva még egy lesgóllal is jelentkezett. Mielőtt nagyon megnyugdhatott volna a Milan, Mertens révén szépített a Napoli.

És még mielőtt nagyon beleélte volna magát a hazai csapat, hogy lehetnek egyenlítési esélyei, Bakayoko második sárga lapja után megkapta a pirosat, megfogyatkozott a Napoli. Ibrahimovic nem tudott nem bekerülni a meccstudósítás végére: megsérült, negyed órával a vége előtt cserét kért.

A hosszabbításban a norvég Hauge biztosította be a Milan győzelmét, a Rossoneri nyert, és átvette a vezetést a tabellán, a Napoli a hatodik helyen várja a nyolcadik fordulót.

Serie A, 8. forduló: Napoli–Milan 1-3, gólszerzők: Mertens, illetve Ibrahimovic (2), Hauge.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.