Imádott sportom

Három hét kellett ahhoz, hogy az október elején publikált botrányos videó egyik szereplője, Rákosfalvy Zoltán lemondjon a Magyar Úszószövetségben betöltött elnökségi tagságáról.

Ch. Gáll András
2019. 10. 30. 14:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három hét kellett ahhoz, hogy az október elején publikált botrányos Borkai-videó egyik szereplője, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd kedden levélben lemondjon a Magyar Úszószövetségben betöltött elnökségi tagságáról.

A levél a lemondás okaként az „ismeretlen elkövető” által megfogalmazott „valótlan állításokat” citálja, és az elkövető felkutatását és felelősségre vonását a nyomozó hatóságra bízza. Arról, hogy a szóban forgó videón ő maga is kabinetalakítást nyújt, és még csak nem is epizódszerepben, egy árva szó sem esik. Szerinte az ismeretlen elkövető a hibás, aki valótlan állításokat fogalmaz meg. Vagyis az ördög ügyvédje, aki az adriai jachton történteket nyilvánosságra hozta.

A továbbiakban még arról esik szó az irományban, hogy „a kialakult helyzettel együtt járó jelentős hátrányokat kizárólag magam kívánom viselni”, és „meg akarom akadályozni, hogy imádott sportomat (sic!), az úszást […] a fenti hátrányok a legcsekélyebb mértékben is érintsék”.

Attól tartunk, az ügyvéd úr egy kicsit elkésett, amikor a hátrányokat kizárólag maga kívánja viselni. Ez már nem fog menni, mert az igazi kárvallott a kilencéves mandátuma alatt nagyszerű városvezetői teljesítményt nyújtó, ám az önkormányzati választáson – többek között az ominózus videó hatására – leszavazott főpolgármester, Tarlós István.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.