Immár Szoboszlai Dominik is együtt készül a válogatottal

Csatlakozott az Ausztriában készülő magyar labdarúgó-válogatott keretéhez a három lipcsei légiós, Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is.

Magyar Nemzet
2021. 05. 27. 18:08
Szoboszlai Dominik, Willi Orbán
Szoboszlai Dominik (balra) kedd délelőtt már el is hagyta a válogatott ausztriai edzőtáborát
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Instagram-oldalán osztotta meg a hírt, hogy immár minden kerettag megérkezett az ausztriai edzőtáborba, miután csütörtökön a három lipcsei légiós, és valamint Holender Filip, a Partizan Beograd játékosa is csatlakozott csapathoz.

A közös edzést megelőzően sajtóbeszélgetést tartottak , amelyen a török Kasımpaşa szélsője, Varga Kevin és a Mol Fehérvár védője, vett részt.

– Olyan ellenfelek várnak ránk, akiket senkinek sem kell bemutatnunk. Azon még nem gondolkodtam, mi lesz, ha a pályán szembekerülök mondjuk Pogbával. Azért dolgozunk, hogy taktikailag és fizikailag is felvegyük velük a versenyt, próbáljunk fölébük kerekedni. Ez az, amit munkával hozzá lehet tenni a játékhoz, a tehetséget, a képességeket már kevésbé – fogalmazott Varga Kevin.

Fiola Attila elmondta, akár a kapusposzton is szerepelne, amennyiben arra lenne szüksége a csapatnak.

– Ott játszom, ahova állítanak. Ha kell, a kapuba is beállnék, aztán lesz, ami lesz. A válogatottban a meccseim nyolcvan százalékában jobbhátvéd voltam, de ez a három belső védős rendszer, amit most játszunk, fekszik nekem talán a legjobban, a jobb oldali belső védő pozíciója, azt szeretem a legjobban. De ott próbálom a maximumot nyújtani, ahol lehetőséget kapok – mondta Fiola.

Válogatottunk jövő szerdáig marad Saalfeldenben, szövetségi kapitány még a hazaút előtt, kedden hirdeti ki szűkített keretét az Európa-bajnokságra. A magyar nemzeti csapat az Eb előtt június 4-én Ciprussal mérkőzik meg, majd 8-án Írország válogatottjával játsszák következő felkészülési meccsüket.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.