Indul a Hertha kétségbeesett harca, de Dárdai Pál nyugodt

Múlt héten véget ért a karantén a Hertha labdarúgó-csapata számára, ma pedig visszatér az együttes a pályára. Dárdai Pál klubjának három Bundesliga-meccse maradt el a kereten végigsöprő és a magyar edzőt sem kímélő koronavírus-fertőzés miatt, így a kérdéses erőállapotban lévő gárdára 12 nap alatt öt bajnoki vár. A tét a bennmaradás és Dárdai állása, aki ennek ellenére feltűnően nyugodt.

Magyar Nemzet
2021. 05. 03. 9:52
Dárdai Pál
Dárdai számít a korábbi csapattársra Fotó: Europress/AFP/Soeren Stache
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma klubja, a Mainz otthonában tér vissza a pályára a Hertha, amely legutóbb április 10-én a Mönchengladbach elleni hazai 2-2-n játszott. Azóta a berlini keret karanténban volt koronavírus-fertőzések miatt, elsőként edzői stáb tagjai, köztük vezetőedző fertőződött meg. Három bajnokit halasztott el a csapat, amely így jelenleg az utolsó előtti, kieső helyen áll, csak a már menthetetlen Schalkét előzi meg a tabellán.

Mostantól a Hertha sorra pótolja be az elmaradt meccseit, így háromnaponta lép pályára. Nagy kérdés, hogyan bírják majd ezt a terhelést a játékosok, akik közül többen átestek a fertőzésen, akik meg nem, azok sem tudtak ideális körülmények között edzeni a karantén miatt az elmúlt hetekben. Dárdai Pál nem aggódik.

– Nagyon elégedett vagyok az első két nap képével – fogalmazott a csapat magyar edzője a Hertha sajtótájékoztatóján az első edzések után. – A mérkőzések alatt okosan és tiszta fejjel kell játszanunk. Lassan mindegyik játékosunk teljesen egészséges lesz. A szurkolóknak és a klubnak is egy célja van, hogy a következő idényben is a Bundesligában szerepeljünk. Ha legalább négy pontot gyűjtünk ezeken az elhalasztott meccseken, akkor már nem leszünk kiesőhelyen. Aztán jön újabb három mérkőzés, amelyek mind döntő jelentőségűek lesznek számunkra. Ez kivitelezhető feladat, nem jelent túlságosan nagy nyomást.

Vegyük sorra, milyen program vár a Herthára:

  • május 3., Mainz (12.) idegenben
  • május 6., Freiburg (9.) otthon
  • május 9., Bielefeld (15.) otthon
  • május 12., Schalke (18.) idegenben
  • május 15., Köln (16.) otthon
  • május 22., Hoffenheim (11.) idegenben
  • Jól látható, hogy tizenkét nap alatt ötször játszik a Hertha, de Dárdai Pál abban valóban bízhat, hogy lehetetlennek tűnő erőpróba már nem vár a csapatára, jobbára a mezőny második felében elhelyezkedő együttesekkel találkozik. A legutóbbi hat bajnokijából ötöt megnyerő Mainz otthonában ma 18.00-kor biztos nem lesz könnyű dolguk a berlinieknek, de a Bielefeld és a Köln elleni meccs igazi hatpontos kiesési rangadó lesz.

    Azokat hazai pályán mindenképpen meg kellene nyernie a Herthának, amelynek összességében egyáltalán nem lehetetlen küldetés a bennmaradás, de az akkor is aggodalomra ad okot, hogy jelenleg a 17. helyen áll 26 ponttal, a minimális célt jelentő 15. helyet pedig a Bielefeld harminc ponttal foglalja el. Ma indul a harc, amely Dárdai Pál jövőjéről is dönthet.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.