Froome-ot és Thomast sem nevezi az Ineos a Tour de France-ra

A négyszeres győztes Chris Froome és a 2018-ban bajnok Geraint Thomas sem indul az Ineos csapatában az augusztus 29-én kezdődő Tour de France országúti kerékpáros körversenyen.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 19. 13:54
Tour de France
Idén nem láthatjuk Froome-ot a Touron Fotó: Benoit Tessier Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ineos szerdán jelentette be, hogy a két sztár nem lesz ott a nizzai rajtnál, Dave Brailsford csapatvezető pedig azt mondta, a tavalyi Giro d'Italián győztes ecuadori Richard Carapaznak lesz a feladata az, hogy hozzásegítse a címvédéshez a kolumbiai Egan Bernalt.

Froome-nak ez az utolsó idénye az Ineosnál, a következő szezonban már az izraeli Start-Up Nationnél versenyez. Amikor ezt bejelentették, Froome még arról beszélt, hogy az ötödik Tour-győzelem a célja.

Idén nem láthatjuk Froome-ot a Touron
Fotó: Benoit Tessier / REUTERS

Most már azt mondja, arra hajt, hogy harmadszor is megnyerje a Vuelta a Espanát, amelyre október 20. és november 8. között kerül sor Spanyolországban, Geraint Thomas pedig a Girón indul október 3. és 25. között.

A Tour de France-on Bernal és Carapaz társai Andrey Amador, Jonathan Castroviejo, Michal Kwiatkowski, Luke Rowe, Pavel Szivakov és Dylan van Baarle lesznek az Ineos csapatban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.