Inter-esélyek a nagy milánói derbin

Az olasz bajnokság negyedik fordulójában a listavezető Inter és a Milan szombaton városi rangadót vív. Ez lesz a 224. Derby della Madonnina, amely az utóbbi időszakban az Inter sikerét hozta.

Magyar Nemzet
2019. 09. 21. 15:15
Inter Milan vs Slavia Prague
epa07849254 Inter's Nicolò Barella (2R) jubilates after scoring the 1-1 goal during the UEFA Champions League group F soccer match betweenFc Inter vs SK Slavia Prague at the Giuseppe Meazza stadium in Milan, Italy 17 September 2019. EPA/MATTEO BAZZI Fotó: MATTEO BAZZI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és csapata, a Bundesligában listavezető RB ­Leipzig a német élvonal ötödik fordulójában ma a tizedik helyen álló Werder Bremenhez látogat (18.30, tv: Sport 2). A lipcseiek a legutóbbi bajnoki vereségüket éppen a brémaiaktól szenvedték el, a 2018/2019-es szezon zárófordulójában 2-1-re kikaptak idegenben, most ez is feltüzelheti őket. A 29 éves Gulácsi tegnap ­2023-ig meghosszabbította a lipcsei szerződését, amely eddig 2022 nyaráig szólt. csapata, a meglepetésre harmadik helyen álló Freiburg jó eséllyel vág neki otthon az Augsburg (14.) elleni összecsapásnak. A Szalai Ádámot foglalkoztató Mainz (16.) a forduló pénteki nyitányán a ­Schalke (6.) vendége volt.

Az olasz bajnokság negyedik fordulójában a listavezető Inter és a Milan (7.) ma városi rangadót vív (20.30, tv: Digisport 1). Ez lesz a 224. Derby della Madonnina, amely az utóbbi időszakban az Inter sikerét hozta: a kék-feketék a helyi rivális elleni bajnokikon hat mérkőzés óta veretlenek, a Milan legutóbb 2016 januárjában tudta megnyerni a derbit. Az összesített mérleg halvány Inter-fölényt mutat: 80 győzelem, 67 döntetlen, 76 vereség. Most is az Inter számít esélyesebbnek, amely százszázalékos a Serie A-ban. Igaz, kedden a BL-ben hazai környezetben csak ­1-1-re végzett a Slavia Prahával úgy, hogy Nicolo Barella (képünkön jobbra) a 92. percben egyenlített. A Milan egész héten a bajnokira készülhetett. A címvédő Juventus (3.) ma a Veronát (11.) fogadja (18.00, tv: Digisport 1).

A Premier League 6. fordulójában a százszázalékos teljesítménnyel listavezető, BL-címvédő Liverpool vasárnap a Chelsea (6.) otthonában lép pályára (17.30, tv: Digisport 1). A BL-ben kedden mindkét együttes kikapott, a Liverpool idegenben a Napolitól 2-0-ra, a Chelsea a Valenciától otthon 1-0-ra.

– A vasárnap igazi teszt lesz számunkra, a Liverpool ellen kiadhatjuk a haragunkat az európai csalódás után – jelentette ki a Chelsea 21 éves csatára, ­Tammy Abraham, aki az előző fordulóban mesterhármast szerzett a Wolverhampton ellen 5-2-re megnyert mérkőzésen.

– Nincs okunk pánikra, hiszen a szezon kezdete óta kiváló teljesítményt nyújtunk – utalt a nápolyi fiaskóra ­Virgil van Dijk, a liverpooliak hátvédje. Aki a legbosszúsabb Pool-játékos lehet, mert a Napoli második találatát az ő szarvashibája előzte meg, ilyenhez nem nagyon szokhattunk hozzá tőle.

A La Liga 5. fordulójának érdekesebb mérkőzései, szombat: Atlético Madrid (2.)-Celta Vigo (16.) 18.30 (tv: Spíler 2), Granada (6.)–Barcelona (5.) 21.00 (tv: Spíler 2); vasárnap: Sevilla (1.)-Real Madrid (3.), 21.00 (tv: Spíler 2).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.