Ismét alkotott a francia botrányhős

Sok teniszezővel előfordult már, hogy kettős hibával veszítette el a meccsét. Benoît Paire viszont szándékosan választotta azt, hogy így zárja le a mérkőzést.

Magyar Nemzet
2021. 03. 05. 12:34
Paire
Fotó: Manan Vatsyayana Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A héten Buenos Airesben folytatódik a férfi teniszezők dél-amerikai salakpályás szezonja. Az ATP 250-es torna harmadik kiemeltje, a francia Benoît Paire a legjobb tizenhat között kezdte meg szereplését, és ott is fejezte be.

Pedig az első szettet megnyerte a múlt héten szenzációs győzelmet arató Juan Manuel Cerúndolo bátyja, Francisco ellen, utána viszont az argentin került fölénybe. Paire akkor veszítette el végleg a kontrollt, amikor Cerúndolo egyik szervájának nyomát vizsgálva összeveszett a székbíróval, majd a pályára köpött, és válogatott obszcenitásokat harsogott.

Az utolsó adogatójátékában Paire már nem szerzett pontot, meccslabdánál pedig szándékosan kettős hibát ütött, majdnem eltalálva az első labdát begyűjteni igyekvő labdaszedőt.

A tehetséges, de rendkívül kiegyensúlyozatlan Paire pályafutása eddig sem volt mentes a kellemetlen epizódoktól. A 2016-os olimpiáról a szabályok folyamatos megszegése miatt küldték haza. A tavalyi US Openen az ő pozitív koronavírustesztje vezetett és Kristina Mladenovic kizárásához. Azóta pocsék formában van, két győzelem mellett a tizedik vereségét szedte össze. Arra viszont jutott energiája, hogy az Australian Open szervezését a székletre használt köznyelvi szóval jellemezze.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.