Ismét lesz Kassa-Miskolc ultramaraton

Ismét megrendezik a Kassa-Miskolc ultramaratont, az első futóversenyre húsz évvel ezelőtt került sor, most május 18-án rajtol Kassáról a mezőny – közölték a szervezők az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 04. 16. 22:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a 113 kilométeres távot egyéniben és 5-10 tagú váltóban teljesíthetik az indulók.

A rendezők a hazai és külföldi hosszútávfutóknak kínálnak megméretési lehetőséget, a két testvérváros közötti táv érinti a szlovákiai Krasna, Nizna Mysla, a magyarországi Kéked, Gönc, Vizsoly, Abaújszántó, Hernádkércs, Szikszó és Sajóvámos településeket.

Nevezni már lehet a rendező miskolci Marathon Club honlapján, a maratonclubmiskolc.hu oldalon, ahol az érdeklődők a magyar mellett szlovák és angol nyelven is regisztrálhatnak, illetve hasznos információkhoz juthatnak.

Már leadta nevezését a magyar hosszútávfutás egyik kiemelkedő alakja, a Fancsalban élő Bogár János, aki 20 éve tartja a 100 km-es országos csúcsot, és ezen a távon Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet. Bogár János több sikere mellett nyert a Spartathlonon, és hatszor diadalmaskodott a Bécs-Budapest Szupermaratonon is – ismertették a szervezők.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.