Itt a bérjegyzék, ennyit keresnek idén a Formula–1-es pilóták

Hétfőn eldőlt, hogy Lewis Hamilton marad a Mercedesnél, a The Sun pedig máris megszellőztette, hogy a Formula–1 2021-es idényében kik a legjobban megfizetett pilóták. Az persze nem meglepő, hogy a lista élén a hétszeres világbajnok Hamilton áll. A top 10-ben ott van a mezőny másik három világbajnoka, Sebastian Vettel, Fernando Alonso és Kimi Räikkönen is.

2021. 02. 10. 12:53
Bahrain Grand Prix
Vettel autója megpördült az aszfalton Fotó: REUTERS/Thaier Al-Sudani
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lewis Hamiltonnak egybehangzó sajtóhírek szerint megmaradt a tavalyi, 47 millió eurós fizetése, ami nagyjából megegyezik a The Sun fontban közölt bérével is, ez a mai napi árfolyamok alapján 46 millió euró lenne. Afelől nincs kétség, hogy a lista második helye Max Verstappené, de a Red Bull pilótája a felét sem kapja Hamilton fizetésének. (Pedig idén 1,6 milliárddal többet utalnak neki.) No persze a brit pilótának hét világbajnoki címe van, a hollandnak pedig még egy sincs. A harmadik helyet holtversenyben a monacói Charles Leclerc (Ferrari) és az ausztrál spanyol Daniel Ricciardo (McLaren) foglalja el. A top 10-ben ott van az F1-be idén visszatérő kétszeres világbajnok Fernando Alonso (Alpine) és a tízes lista végére felfért az egy vb-címmel rendelkező, még 2007-ben megkoronázott Kimi Räikkönen is. Bár a finn pilóta már 41 éves, és a halovány Alfa Romeóval tavaly ugyanúgy négy pontot kapart össze – kétszer volt kilencedik –, mint csapattársa, az olasz Antonio Giovinazzi, a Jégember komoly márkanév a Formula–1-ben, nagy rajongótáborral.

Sebastian Vettel, a nagy vesztes
Fotó: Reuters/Thaier Al-Sudani

Amúgy Räikkönen tavaly a hírek szerint hatmillió eurót (2,17 milliárd forint) kapott, ezzel a hetedik legjobban fizetett pilóta volt a mezőnyben; most már jóval kevesebbel kell beérnie. A legnagyobbat azonban a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel bukta, aki 2020-ban 35 millió eurót (12,64 milliárd forint) keresett, de a németnek szörnyű éve volt a Ferrarinál, el is köszöntek tőle; az Aston Martinnál a negyedére esett a bére. Valtteri Bottas 2020-ban hiába zárta másodikként a vb-t, a fizetési rangsorban csak a nyolcadik, s a Mercedes idén mintegy 800 millió forintot még ki is vett a finn zsebéből. Carlos Sainz viszont sokat nyert, a spanyol pilótának azért is megérte a McLarentől a Ferrarihoz igazolnia, mert ez átszámítva 1,3 milliárd forinttal növelte meg a fizetését; de idén Leclercnek is közel egymilliárddal fizetnek többet Maranellóban.

A 2021-es szezonban a legjobban kereső pilóták tízes listája a The Sun szerint:

1. (Mercedes): 40 millió font (16,3 milliárd forint)

2. (Red Bull): 18,2 millió font (7,4 milliárd forint)

3. Charles Leclerc (Ferrari): 10,19 millió font (4,16 milliárd forint)

Daniel Ricciardo (McLaren): 10,19 millió font (4,16 milliárd forint)

5. Carlos Sainz (Ferrari): 7,28 millió font (2,97 milliárd forint)

Sebastian Vettel (Aston Martin): 7,28 millió font (2,97 milliárd forint)

7. Fernando Alonso (Alpine): 6,55 millió font (2,67 milliárd forint)

8. Valtteri Bottas (Mercedes): 5,82 millió font (2,38 milliárd forint)

9. Sergio Pérez (Red Bull): 4,37 millió font (1,78 milliárd forint)

10. Kimi Räikkönen (Alfa Romeo): 3,64 millió font (1,49 milliárd forint)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.