Itt már végképp nem lehet hibázni

A Ferencvárosnak az Európa-liga csoportköréért muszáj megnyernie az önbizalom terén jól álló litván Suduva elleni párharcot, amelynek ma 19 órakor játsszák az első mérkőzését Marijampoléban. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

2019. 08. 22. 14:30
null
Szergej Rebrov élvezi a klubvezetés bizalmát Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez már a szokásos rutin: ahogy minden idegenbeli meccs előtt, a Ferencváros játékosai tegnap is reggel találkoztak a népligeti sportcentrumban. Együtt megreggeliztek, majd kimentek a repülőtérre, ahonnan még délelőtt elrepültek Litvániába. Kaunasban leszálltak, majd tovább buszoztak egy órát Marijampoléba, ahol ma este megmérkőznek a Suduva együttesével az Európa-liga play-offjában. A párharc győztese ott lesz a sorozat csoportkörében, a vesztese pedig erre az esztendőre elbúcsúzik a nemzetközi porondtól, azaz a BL-selejtezőkkel ellentétben itt már nincs lehetőség a javításra.

Ma lesz tehát az első felvonás a számunkra tökéletesen ismeretlen litván csapat ellen, amely komoly skalppal az övén jutott el idáig, hiszen az előző körben az izraeli Maccabi Tel-Avivot ejtette ki. Bár a Maccabi mindkét meccsen óriási mezőnyfölényben futballozott – a visszavágón például 19 lövésük vette célba a hazai kaput –, ez mit sem ért a Suduva százszázalékos helyzetkihasználása ellen, amely így két győzelemmel lépett a csoportkör küszöbére. A mai házigazda természetesen csak a magyar szurkolók számára ismeretlen, a Ferencváros szakmai stábja minden lehetséges forrást felhasználva feltérképezte, és a tapasztalatokról annyi kiszivárgott, hogy rendkívül kemény összecsapásra lehet számítani. A litván együttes védői cseppet sem szívbajosak, ha meg akarják állítani az ellenfél csatárait.

Szergej Rebrov élvezi a klubvezetés bizalmát
Fotó: Mirkó István

– Az eredményei és a videón látottak alapján tisztelnünk kell a Suduvát – nyilatkozta a Fradi csatára, Tokmac Nguen. – A Maccabit nagyon céltudatos, eredménycentrikus futballal búcsúztatta el az Európa-ligától, a védelme határozott, a középpályásai rengeteget futnak, és van két nagyon veszélyes csatára is. Fontos, hogy ne kapjunk ki, és szerezzünk gólt idegenben, az roppant hasznos lehet a visszavágóra.Félelmetes hangulatra nem kell számítania a Ferencvárosnak, az ARVI Aréna legfeljebb 6500 szurkolónak tud helyet adni. Érdekesség, hogy 1990, tehát Litvánia függetlenné válása óta ez az egyetlen új építésű stadion az országban. A telt ház szinte biztos, a helyiek péntek óta vehetik meg a jegyeket, amelyek a hírek szerint tegnapra már el is fogytak. Vladimir Cheburin, a Suduva vezetőedzője derűlá­tóan várja a mérkőzést, szerinte a Maccabi kétszeri legyőzése óriási önbizalommal töltötte el a játékosait, és azóta soha sem tapasztalt módon jó a hangulat a csapat öltözőjében.

A tegnap reggeli találkozón nem lehetett jelen a Népligetben Eldar Civic, akit a játékvezető kiállított a Dinamo Zagreb elleni találkozón, és most az eltiltását tölti, de nem volt ott Nyikolaj Szignyevics és Isael sem. Előbbi szombaton, a Kaposvár ellen kapott rúgást a combhajlító izmára, utóbbi pedig már a csapattal együtt edzett a napokban, ám mérkőzésen még mindig nem bevethető, helyet kapott viszont az utazó keretben Priskin Tamás és Csonka András is.

A Fradi legutóbb 15 éve állt ennyire közel európai kupasorozat csoportköréhez, 2004-ben az UEFA-kupában az angol Milwall-lal játszott érte. Akkor sikerült is továbbjutnia…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.