Itt önbizalom, ott riadalom

Azóta, hogy a lapátra tett José Mourinhót váltva Ole Gunnar Solks­jaer dirigálja a Manchester Unitedet, Angliában szárnyalnak a Vörös Ördögök, és ma a Bajnokok Ligájában, a nyolcaddöntő első mérkőzésén sem szeretnének a földre pottyanni a Paris Saint-Ger­main ellen. Az egyenes kieséses szakaszban ma még az AS Roma—FC Porto párharcban rendezik meg az első felvonást.

2019. 02. 12. 18:03
Premier League - Manchester United v AFC Bournemouth
Solskjaer bízik Rashfordban Fotó: REUTERS/Phil Noble
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ole Gunnar Solskjaer irányításával az MU az elmúlt szűk két hónapban kilenc meccset játszott a Premier League-ben, kettőt az FA-kupában, a mérlege tíz győzelem és egy döntetlen, s ehhez parádés, 26-9-es gólkülönbség társul. Az eredményekkel visszatért az önbizalom is az Old Traffordra, ami Solskjaer nyilatkozatában is tetten érhető a mai, PSG elleni BL-összecsapás előtt.

– Visszatértünk ahhoz a futballhoz, amely a Manchester Unitedre mindig is jellemző volt, és nem hiszem, hogy túl sok olyan csapat van, amelynek kellemes az estéje, ha saját közönségünk előtt kényszerítjük rá az akaratunkat – jelentette ki Solskjaer, hozzátéve, hogy amikor a legendás Sir Alex Ferguson irányította a csapatot, akkor is a támadófutball sebessége volt az eredményesség kulcsa.

– Van három kiváló csatárom, Rashford, Martial és Lukaku, mellettük pedig Alexis Sanchez és Lingard is képes komoly kihívások elé állítani a PSG védelmét – tette hozzá a 45 éves norvég szakvezető. A klub korábbi legendája a felsorolásból Paul Pogbát még ki is felejtette, pedig a bajnokságban tizenegy találatával ő az együttes legeredményesebb játékosa. A Manchester United a Premier League tabelláján a nagy szériájával is csak a negyedik, és kilenc pontra van a dobogótól, ám ebből most nem indulhatnak ki a franciák.

Solskjaer bízik Rashfordban
Fotó: REUTERS/Phil Noble

Ami a Paris Saint-Germaint illeti, ha nem a földkerekség egyik leggazdagabb klubjáról lenne szó, most azt kellene mondanunk, hogy szegény embert még az ág is húzza. A Thomas Tuchel vezette párizsi sztárcsapatnak sokba került, amikor január végén a Francia Kupából kiverte a Strasbourgot, mert legnagyobb sztárjának, Neymarnak aláfordult a bokája, és a csatár azóta sem fogható hadra. Szombaton aztán a Bordeaux ellen 1-0-ra megnyert bajnokin jöttek az újabb sorscsapások. Cavani a szünetben már a combját fájlalva sántikált be az öltözőbe, neki ezzel véget is ért a meccs, és erősen kérdéses, hogy ma pályára léphet-e.

– Nincs második Cava­nink, ahogy második Neymarunk sem – kesergett találóan Tuchel. A találkozón a PSG másik alapembere, Meu­nier is megsérült, és meglehet, ez még nagyobb veszteség. Mert nagyon úgy néz ki, hogy ma a védelemre vár igazán nehéz este.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések: Manchester United–Paris Saint-Germain 21.00 (tv: M4 Sport), AS Roma–FC Porto 21.00 (tv: Spíler 2).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.