2019 óta először győzték le a Sopront a pályán bajnokin

A Szekszárd hazai pályán legyőzte a címvédő Sopront a női kosárlabda NB I döntőjének második mérkőzésén, ezzel 1-1-re egyenlített az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban. Az Euroligában negyedik helyezett soproniak legutóbb 2019. december elsején szenvedtek vereséget magyar csapat ellen a pályán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 04. 28. 18:25
null
Gabby Williams és Tina Krajisnik csak küzdeni tudott, de jól játszani nem Forrás: fiba.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azért hangsúlyozzuk, hogy a pályán először győzték le a Sopront 2019 óta, mert márciusban, a negyeddöntő egyik meccsén Megan Walker adminisztrációs hiba miatt jogosulatlanul játszott a Vasas ellen, így utólag 20-0-s eredménnyel a fővárosi együttesnek írták jóvá a győzelmet a pályán született magabiztos soproni siker helyett.

Ma viszont a Szekszárd valóban nyert a Sopron ellen, 72-69-re. Kiegyenlített volt az első játékrész, az Európa Kupában bronzérmes hazaiak főként az amerikai Erica McCall révén 16-11-re elhúztak, majd három ponttal nyerték a szakaszt.

A folytatásban fordult a kocka, a sorozatban hatodik, összességében pedig a 14. címükre hajtó vendégek 19-20-nál átvették a vezetést. Innentől fej fej mellett haladtak a csapatok, jobbára Djokics Zseljko tanítványai diktálták a tempót, így a túloldalon Gáspár Dávid többször is időkéréssel próbálta rendezni a sorokat. A nagyszünetben 32-31 volt az állás.

Térfélcsere után Briann January is bekapcsolódott a pontgyártásba az Euroligában negyedik Sopronnál, amely percekig négy-öt pontos előnyben játszott, mígnem a magyar válogatott Goree Cyeshának és Studer Ágnesnek köszönhetően nemsokára már a tolnaiak vezettek. Az 59-53-ról induló zárónegyedben a kék-fehérek nyolc pontra megléptek, amely hamarosan egy pontra olvadt, majd a remekül lepattanózó vendégeknél a 208 centis Határ Bernadett kipontozódott.

Az utolsó perc 69-66-tal kezdődött, Walker duplájával és büntetőjével egyenlő lett az állás, majd Theodoreán Alexandra büntetőivel ismét a Szekszárd volt előrébb. A hajrát is az óriásit küzdő házigazdák bírták jobban, akik végül megérdemelten egyenlítettek ki a fináléban. A Sopron idénybeli első vereségét szenvedte el az NB I-ben, s legutóbb 2019. december elsején a PEAC Pécstől kapott ki 83-77-re, amivel akkor 56 meccses bajnoki sikerszéria ért véget.

A döntő első meccsét a Sopron nyerte meg 80-57-re vasárnap, így a mai szekszárdi sikerrel 1-1-re módosult az állás. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó finálé szombaton 14.15 órakor folytatódik Sopronban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.