Ivanisevic és Martinez a tenisz Hírességek Csarnokába kerül

Forrás: MTI2020. 01. 28. 21:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Goran Ivanisevic és Conchita Martinez kerül idén a tenisz Hírességek Csarnokába.

A nemzetközi szövetség az Australian Open helyszínén jelentette be a 2020-as tagokat, ahol mindkét ex-bajnok edzőként van jelen: a horvát sztár a címvédő Novak Djokovic stábjában dolgozik, míg a spanyolokkal ötszörös Fed Kupa-győztes Martinez honfitársa, Garbine Muguruza felkészülését segíti.

A 48 éves Ivanisevic 2001-ben – három elvesztett finálé után – szabadkártyásként megnyerte a wimbledoni Grand Slam-tornát, utóbbira rajta kívül senki sem volt képes. A balkezes szervakirály 22 tornán diadalmaskodott, és legjobbjaként az ATP-rangsor második helyén állt 1994 júliusában. Az 1992-es barcelonai játékokon egyesben és párosban is bronzérmet szerzett.

A 47 éves, 2006-ban visszavonult Martinez 1994-ben diadalmaskodott Wimbledonban – a döntőben Martina Navratilovát legyőzve -, emellett a Roland Garroson és az ausztrál nyílt bajnokságon is vívott döntőt. Pályafutása során egyesben 33, párosban pedig 13 tornát nyert, párosban két olimpiai ezüst- és egy bronzérmet szerzett, és 1995 októberében második volt a női világranglistán.

A beiktatási ünnepségre július 18-án kerül sor a Rhode Island állambeli Newportban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.