Izgalmak és indulatok a végére

Alakulhatott volna úgy is a labdarúgó NB I utolsó előtti, 32. fordulója, hogy meglesz a másik kieső is a Kaposvár mellett. A Debrecen búcsúzott volna, ehelyett azonban a szombati zárókörre maradt a döntés, és négy csapat is veszélyben van. S ha az utóbbi meccsekből indulunk ki, meglehet, hogy a kiesőjelöltek egy időben kezdődő meccsein még a 90. perc után is lesz fordulat. A tizenkét csapat közül hat számára is nagy lesz a tét.

2020. 06. 26. 12:12
null
A felcsúti Gyurcsó (balra) és a kisvárdai Jefferson nem kímélte egymást Fotó: Kelet Magyarország/Pusztai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 31. fordulóban még kedden az Újpest Ristevski 94. percben szerzett találatával gyűrte le 2-1-re a ZTE-t, aztán szerdán a Mezőkövesd–Debrecen meccsen (0-1) Garba a 90. percben döntött – egy lesgóllal! –, a Kisvárda–Puskás Akadémia találkozón pedig a bronzéremre hajtó vendégek a 94. percben egyenlítettek 1-1-re Meissner révén. Szerdán lapzártánk után a Paks 4-2-re verte a Diósgyőrt, s az atomvárosban is esett ugyan gól a 90. percben, a vendégek kozmetikáztak az eredményen, de ez már nem osztott, nem szorzott az össznépi számolgatásban.

– Nagyon akartuk a sikert, így most egy kicsit lépéselőnyben vagyunk. Az elmúlt időszakban mindig nagy akarattal és lelkesedéssel játszottunk, ma erre tudtunk rátenni még egy lapáttal. Egyetlenegyszer vesztettünk az újraindulás óta, mégis negyven ponttal a kiesés elkerülésért játszunk az utolsó fordulóban. Nem baj, megbirkózunk vele! – nyilatkozta Osztermájer Gábor, a Paks vezetőedzője.

A felcsúti Gyurcsó (balra) és a kisvárdai Jefferson nem kímélte egymást
Fotó: Kelet Magyarország/Pusztai Sándor

Kisvárdán a 93. percben még azt hitték a hazai játékosok, hogy sikerült biztosítaniuk élvonalbeli tagságukat, az 1-1 viszont ehhez már kevés volt, így szombaton Diósgyőrben az életükért kell játszaniuk. Ez a meccs, valamint az Újpest–Kaposvár és a Debrecen–Paks találkozók is 17.30-kor kezdődnek, ezeken dől el, hogy a Kaposvár mellett melyik csapat köszön el az élvonaltól. Az Újpest búcsúja inkább csak elméleti lehetőség, amennyiben a lila-fehérek hazai pályán nem kapnak ki három góllal a sereghajtótól – amire, lássuk be, csekély az esély –, akkor biztosan bent maradnak. Az Újpest és a Paks 40-40, a Kisvárda 39, a Debrecen 38 ponttal rendelkezik, vagyis a Debrecennek nyernie kell, a döntetlennel is kiesik, ha csak a Kisvárda nem kap ki hat góllal. A Paksnak elég lenne egy pont, de ha veszít, akkor is megúszhatja a kiesést a Kisvárda veresége esetén. Amennyiben az Újpestnek, a Kisvárdának és a Paksnak egyaránt 40 pontja lesz – a Debrecennek pedig 41 –, akkor a legrosszabb gólkülönbségű Paks jár pórul. S hogy a kört bezárjuk, a Kisvárdának egy pontnál nem kell több, ha viszont kikap, akkor azért kell szorítania, hogy a rosszabb gólkülönbségű Debrecen ne nyerjen.

Nem dőlt még el az sem, hogy a Ferencváros és a Fehérvár mögött ki lesz a bronzérmes, egyúttal az Európa-liga-induló: a Puskás Akadémia 51, a Mezőkövesd 50 ponttal rendelkezik, és a felcsútiak nem csak pontelőnyben vannak. Tudniillik ők a Honvédot fogadják, míg a kövesdiek az FTC-hez látogatnak – utóbbi feladat azért „húzósabb”. A Mezőkövesdet bizony padlóra küldte a szerdai verség, Andó-Szabó Sándor játékvezető őket sújtó tévedései. Miként már említettük, a DVSC lesgóllal nyert, a kövesdieknek nem adták meg egy szabályos gólját, és egy 11-est is kellett volna kapniuk. Kuttor Attila vezetőedző indulatos nyilatkozatából, amit közvetlenül a lefújás után tett az M4 Sport kamerája előtt, tegnapi számunkban már idéztünk, de a tréner a sajtótájékoztatón sem fogta vissza magát, amikor kijelentette: „Felőlem akár ki is jelölheti az MLSZ a nemzetközi kupában induló csapatokat.”

Az MLSZ fegyelmit indított Kuttor ellen, amit csak hétfőn folytatnak le.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.