Jakub Gluszak lett a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya

A Vasast Bajnokok Ligája-főtáblára vezető Jakub Gluszak lett a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya – jelentette be a magyar szövetség csütörtökön a közösségi oldalán.

Forrás: MTI2020. 01. 09. 18:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyel szakember 2018 nyarán vette át a Vasas Óbuda irányítását, melyet első szezonjában Magyar Kupa-bronzéremig és magyar bajnoki címig vezetett. A fővárosi együttessel tavaly ősszel bejutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, ahol ezt megelőzően 15 évvel ezelőtt szerepelhetett magyar klub.

Gluszaknak az idény végéig van érvényes szerződése a Vasassal, ám a fővárosiakkal kötött kontraktusa további egy évre szóló hosszabbítási lehetőséget is tartalmaz.

„Örülök a magyar szövetség pozitív döntésének, de még van néhány részlet, amit tisztáznunk kell. Ugyanakkor azt gondolom, jó úton járunk, hogy megkössük a szerződést” – mondta az MTI-nek a 33 éves szakember, aki korábban öt éven át a lengyel válogatott statisztikusa is volt.

Az előző szövetségi kapitány, Jan De Brandt október végén azt követően távozott, hogy a nemzeti csapat csoportjában csak ötödik lett, így nem jutott tovább a budapesti társrendezésű Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott – melyből tavaly nyáron több meghatározó játékos is visszavonult – május-júniusban az Európa-ligában, augusztusban pedig Európa-bajnoki selejtezőn szerepel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.