Jászapáti Petra és a Liu fivérek sem hibáztak a vb első napján

A férfiaknál Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, a nőknél pedig Jászapáti Petra mindhárom távon (500, 1000 és 1500 méter) sikerrel vette az első akadályt a rövidpályás gyorskorcsályók hollandiai világbajnokságán.

Magyar Nemzet
2021. 03. 05. 17:35
null
Jászapáti Petra Forrás: MOKSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mondhatjuk, hogy pénteken délelőtt a hollandiai Dordrechtben jól indult számunkra a rövidpályás gyorskorcsolyázók világbajnoksága. A programot a női 1500 méter hat negyeddöntős futama nyitotta, és rögtön az elsőben Kónya Zsófiát szabálytalanság miatt kizárták, a vb-n ő lett az első, akit így büntettek. Versenyzőnk később az 1000 méter előfutamai során is elvérzett, itt futamában utolsóként haladt át a célvonalon az olimpiai bajnokokat, a holland Suzanne Schultingot és az olasz Arianna Fontanát is felvonultató ötfős mezőnyben. 500 méteren azonban az előfutamában harmadik lett, s időeredményével továbbjutott a szombati negyeddöntőbe. Másik egyéni indulónk, – aki a januári Európa-bajnokságot koronavírus-fertőzése miatt kihagyta – mindhárom távon vette az első akadályt, 1500 méteren futamgyőztesként, míg 500 és 1000 méteren másodikként lépett a következő körbe.

Jászapáti Petra jól kezdte a világbajnokságot
Fotó: MOKSZ

A férfiaknál Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang képviseli színeinket, és a váltóban olimpiai bajnok fivérek számára értelemszerűen magasabban van a mérce. Liu Shaolin már vb-t is nyert, még 2006-ban 500 méteren, öccsének egyéniben eddig két ezüstje és egy bronza van a világbajnokságokról, és az elutazás előtt célzott rá, hogy már ő is nagyon szeretne világbajnok lenni. Nos, pénteken mindketten könnyedén jutottak tovább futamaikból: Liu Shaolin 500-on és 1000-en első, 1500-on második, Liu Shaoang 1000-en és 1500-on első, 500-on a második helyen ment tovább.

Szombaton 500-on és 1500-on már érmeket osztanak, valamint a váltók elődöntőit bonyolítják le, vasárnap pedig az 1000 méter folytatása, a 3000 méteres szuperdöntő és a staféták fináléi szerepelnek a programban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.