Játék a számokkal: ebben bízhat a Fradi a Juventus ellen

A Juventus hosszú évek óta állandó tagja a labdarúgó Bajnokok Ligája mezőnyének. A csoportkör ritkán okoz gondot a torinói csapatnak, de ennek a szakasznak nem minden fordulójában azonosan sikeresek.

Magyar Nemzet
2020. 11. 23. 18:25
Boli, Franck; Szczesny, Wojciech
Budapest, 2020. november 4. A ferencvárosi Franck Boli (elöl) gólt lõ, balról Wojciech Szczesny, az olasz csapat játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Juventus mérkõzésen a Puskás Arénában 2020. november 4-én. A mérkõzést a Juventus 4-1-re megnyerte. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a Ferencváros huszonöt év után tért vissza a Bajnokok Ligája főtáblájára, a Juventus szinte alig hiányzott onnan. Az 1995/96-os idény óta mindössze hatot rendezték a Zebrák nélkül, a legutóbbit 2011/12-ben.

Az elmúlt öt szezonban a Juventus a csoportkörből mindig továbbjutott (a 2016/17-es idényben egészen a döntőig menetelt), a negyedik fordulóban viszont csak egyszer nyert: tavaly, a Lokomotív Moszkva otthonában 2-1-re.

2018 őszén a Manchester United 2-1-re nyert Torinóban, míg 2017-ben a lisszaboni Sporting, 2016-ban a Lyon, 2015-ben pedig a Borussia Mönchengladbach ellen játszott 1-1-es döntetlent a Juventus.

A Ferencvárosnak viszont a negyedik fordulóból származik az 1995-ös, Real Madrid elleni bravúros pontszerzése. Sőt, valamennyi európai csoportkörét figyelembe véve veretlen még a negyedik meccsén az FTC: 2004-ben, az UEFA-kupában a skót Hearts otthonában 1-0-s győzelmet ért el, míg a tavalyi Európa-liga csoportkörében a negyedik forduló 0-0-s döntetlent hozott a CSZKA Moszkva ellen.

Kedden, a 2020/21-es Bajnokok Ligája-idény csoportkörének negyedik fordulójában pedig Juventus–Ferencváros mérkőzést rendeznek...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.