Jelentős veszteségek, fiatal érkező amerikaiak Sopronban

Februárban már kilencven százalékosan kialakul a Sopron Basket női kosárlabdacsapatának a kerete.

2020. 05. 15. 19:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Februárban már kilencven százalékosan kialakul a Sopron Basket női kosárlabdacsapatának a kerete, ám a koronavírus-járvány, és annak a gazdasági következményei jelentősen átírták a terveket. Új tárgyalások következtek, és ezek eredményét ma hozta nyilvánosságra az Euroligában két éve ezüstérmet, tavaly pedig negyedik helyet szerzett magyar bajnoki címvédő. Török Zoltán ügyvezető az új keret ismertetését így vezeti fel a klub honlapján: „Klubunk anyagi helyzetéről szólva el kell mondanom, hogy több negatív hatás is ért bennünket egyszerre, ami terveink újragondolására kényszerített bennünket. Még így is elképzelhető, hogy év közben további korrekcióra szorulunk, ami nagyon fájdalmasan is érintheti a szezonunk második felét.”

Candice Dupree, Dubei Debóra, Weninger Virág és Aleksandra Crvendakić távozik Sopronból. A WNBA-bajnok, és az észak-amerikai bajnokságban hétszeres all star-válogatott Candice Dupreenek a klub nem tudott szerződést ajánlani, sőt, ezúttal szabad helyet sem tudott neki biztosítani, hogy esetleg később visszatérhessen a magyar bajnokhoz. Dubei Debora, Weninger Virág és Aleksandra Crvendakić kapott ajánlatott, de mindhárman a távozás mellett döntöttek. A szerb játékos már korábban bejelentette, hogy Lyonban folytatja a pályafutását, a két magyar válogatott sorsáról hivatalos hír még nincs, de úgy tudjuk, mindketten Győrbe szerződnek.

Mindezt Török Zoltán így kommentálja: „Akár még három hónappal korábban is teljesen más tervekkel vártuk a folytatást. Keretünk kialakítása során azonban újra kellett terveznünk mindent. Hangsúlyozom tehát, hogy más összetételű csapat kialakítása volt a célunk. Végül úgy döntöttünk, hogy a keret mélységét feláldozzuk, és olyan összeállításban vágunk neki a következő szezonnak, ami rendkívüli kockázatokat rejt magában, ugyanakkor alkalmas lehet az Euroligában versenyképességünk megtartására, továbbá biztosíthatja számunkra azt, hogy a bajnokság élvonalában maradhassunk, eséllyel harcba szállva az aranyakért.”

Az érkezők oldalán mindössze két név szerepel: Gabby Williams francia útlevéllel és Megan Walker költözik Sopronba. Mindkét játékos rendkívül fiatal, a University of Connecticut egyetem hallgatói és játékosai voltak. A 23 éves Gabby Williams topjátékosnak számít, a francia Lattes Montpellier kosarasaként az idei, csonkán maradt idényben már bemutatkozott az Euroligában, a 21 esztendős Megan Walker pedig részt vett a WNBA draftján, idő előtt befejezve egyetemi tanulmányait, és Európában Sopronban debütálhat profiként. csapatkapitány, Jelena Brooks, Tina Krajisnik-Jovanović, Határ Bernadett, Briann January, Czukor Dalma, Varga Alíz és Varga Sára már korábban meghosszabbította a szerződését, Varga Kamilla is marad, és a Sopron keretéhez csatlakozik hároméves megállapodással a helyi sportakadémia ifjú tehetsége, Pfeiffer Virág is.

A Sopron Basket 2020-2021-es kerete: Fegyverneky Zsófia 1-2-es poszt, Briann January 1 (USA), Varga Kamilla 1, Varga Sára 1, Pfeiffer Virág 2, Gabby Williams 2-3-4-1 (FRA), Czukor Dalma 3, Megan Walker 3-4 (USA), Varga Alíz 4, Jelena Brooks 4-5-3 (hazai nevelés), Határ Bernadett 5, Tina Krajisnik 5 (Szerbia).

A szakmai stáb változatlan maradt, a vezetőedző továbbra is Gáspár Dávid lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.