Jó lesz az a 400 gyors!

Csak a győzelemre figyeltem a 400 gyorson, spóroltam az 50 pillangóra, és ott remekül éreztem magam, egyéni csúcsot úsztam – mondta Milák.

Ch. Gáll András
2019. 12. 13. 10:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tanulságos beszélgetést láthattunk tegnap a kaposvári rövid pályás úszóbajnokság második napi döntői előtt az M4 Sporton Selmeci Attilával, a 200 méter pillangón világbajnok és világcsúcstartó edzőjével. A mester azt mondta, tanítványának csak akkor érdemes komolyan „rácsavarodnia” a 400 méter gyorsra, ha 3:46 perc körüli idővel utazik ki a tokiói olimpiára, ellenkező esetben botorság lenne szétforgácsolni az erejét.

Milák azonban többször is kijelentette, hogy szélesíteni akarja a portfólióját, és ennek szellemében rendesen beleállt a 16 hosszos verseny döntőjébe. Száz méterig még az ifjúsági világbajnok Zombori Gábor vezetett, aztán a Hódmezővásárhelyen úszó szerb Stefan Šorak, de a hajrá megkérdőjelezhetetlenül Miláké volt, 3:42,70 perces idővel győzött, persze ez 25-ös medence.

Legfeljebb nyolc perccel később – közben volt egy női 400 gyors, amelyen leiskolázta a szám specialistáját, a pár nappal ezelőtti Eb-idejétől jó négy másodperccel elmaradó Késely Ajnát – Milák újra a vízben tempózott, ezúttal 50 pillangón, és Szabó Szebasztián (22,59 mp) mögött 35 századdal lemaradva ezüstérmet szerzett. A sormintát Hosszú folytatta, ugyanebben a számban, csak persze a nőknél, lazán győzött Bordás Beatrix előtt, ezzel már ötödik aranyérmét szerezte Kaposváron.

– Csak a győzelemre figyeltem a 400 gyorson, spóroltam az 50 pillangóra, és ott remekül éreztem magam, egyéni csúcsot úsztam – mondta a szemmel láthatóan feldobott Milák, aki azt is hozzátette, hogy kedvére van a kibővített program, szeret addig döntőzni, amíg be nem savasodik, márpedig ezen a csütörtökön eddig még el sem jutott. Micsoda állóképesség!

A nap szenzációja a férfi 200 méter vegyes eredménye volt: Sós Dániel, a Louisville Egyetem 21 éves hallgatója hatalmas egyéni csúccsal (1:54,95 perc) több mint egy testhosszt vert Cseh Lászlóra, a szám egykori egyeduralkodójára. Hiába, az évek múlnak, 34 az 34, főleg az úszósportban, akárhogy is számoljuk.

– Nagyon örülök a győzelemnek és az időmnek, odakint jól sikerült a felkészülésem – nyilatkozta Sós Dániel. – Amerikában Ryan Lochteval, a példaképemmel versenyeztem, itthon pedig Cseh Lacival, a kedvencemmel.

A nőknél ebben a számban hét éve veretlen Hosszú Katinka mellen húzott el Jakabos Zsuzsannától, a 2:07,76 perces idő hat másodperccel gyengébb saját világcsúcsánál, de itt az aranyérmek halmozása a lényeg, erre jön a klubnak, az Iron Swimnek az állami támogatás. Abból pedig, mármint az aranyakból, már fél tucat van Kaposváron.

A programzáró váltókban a győriek taroltak, a staféta az ő felségterületük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.