Jobban fekszik a Poolnak a Puskás Aréna, mint az Anfield

Szinte lehetetlen küldetés előtt áll az RB Leipzig és a Barcelona a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Szerda este mindkét csapatnak vendégként kell ledolgoznia a párharc első mérkőzésén összeszedett hátrányát: a németek 2-0-ra maradtak alul a Puskás Arénában a Liverpoollal szemben, a katalánokat pedig 4-1-re verte a Camp Nouban a Paris Saint-Germain.

Magyar Nemzet
2021. 03. 10. 8:49
Puskás Aréna
Gulácsinak újra gondot okozhat Szalah Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aligha találkozhatott volna megfelelőbb időpontban a Liverpoollal a nemzetközi porondon kevés tapasztalattal rendelkező RB Leipzig, mint most. Az angol gárda történelmi mélypontra került, kis túlzással csak az nem veri el, aki nem akarja. Az elmúlt hetekben csupán két ilyen együttes akadt: a Premier League sereghajtója, a Sheffield, illetve a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Lipcse. Gulácsiék két bántó védelmi hiba miatt kaptak ki 2-0-ra a Puskás Arénában. nem játszhat a visszavágón sem, azonban múlt heti műtétjét követően speciális sínben pályára léphet.

A kétgólos hátrány ellenére Julian Nagelsmann nem látja reményvesztettnek a helyzetet.

– Ők vannak jobb helyzetben, de szeretnénk jobban teljesíteni, mint az első meccsen. Meglátjuk, ez elég lesz-e, de hiszünk magunkban. Itt őrült dolgok történhetnek amúgy is – jegyezte meg a Lipcse vezetőedzője.

Arra célozhatott, hogy ha Angliában lett volna az első találkozó, akkor a németek a meccset követően kéthetes karanténba kerültek volna, ezért került a visszavágó is Budapestre; de a helyszín a Liverpoolnak is kedvezhet, amely idén többször nyert a Puskás Arénában (1), mint az Anfielden (0)…

Gulácsinak újra gondot okozhat Szalah
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Ha a Lipcse szinte lehetetlen küldetés előtt áll, a Barcelonának már talán Tom Cruise segítsége is kevés lenne. Ronald Koeman együttesét egymaga lerendezte az első felvonásban, a francia támadó három gólt vágott, a Paris Saint-Germain összességében 4-1-re győzött a katalán fővárosban. Háromgólos hátrányból eddig csupán három alkalommal sikerült fordítani bármely csapatnak, köztük a Barcelonának is van ilyen tapasztalata. 2017-ben 4-0-ra bukta el az első meccset Párizsban a katalán gárda, a Camp Nouban viszont – többek között duplájával – 6-1-re kiütötte a franciákat, s jutott tovább a negyeddöntőbe. Ugyan az azóta már a PSG-t erősítő brazil szélső ma sem léphet pályára egykori csapata ellen, de a ­párizsiak továbbjutása így sem forog veszélyben. Barcelonában ettől függetlenül bíznak a csodában, a vasárnap klubelnöknek megválasztott Joan Laporta a helyszínről biztatja a gránátvörös-kékeket.

– Elmegyünk Párizsba, hogy egy nagy feltámadást mutassunk be – jelentette ki a régi-új elnök.

Különösen fontos lehet ez az út Laportának, hiszen egyik legnehezebb feladata az lesz, hogy a csapatnál tartsa az elvágyódó Lionel Messit. Ehhez jó kiindulópont lenne az egyik kérő, a PSG csodaszámba menő búcsúztatása.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2. mérkőzések. Szerdai műsor:

Liverpool–RB Leipzig 21.00 (Spíler 2)

PSG–Barcelona 21.00 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.