José Mourinho: Ez a kirúgás is bizonyítja a futball brutalitását

Frank Lampardot 18 hónap után menesztették az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Chelsea kispadjáról. Az angol edző csalódottan távozik a csapattól, és korábbi mestere, a klub volt menedzsere, José Mourinho is keserű szájízzel beszélt a kirúgásról.

Magyar Nemzet
Forrás: Sky Sports2021. 01. 26. 12:13
Frank Lampard, Chelsea
Lampard 18 hónapot kapott a Chelsea élén Fotó: EPA/John Walton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Senki, még a klub legendája sem érezheti magát biztonságban a Chelsea vezetőedzőjeként, ez bizonyosodott be hétfőn, amikor a Kékek bejelentették Frank Lampard menesztését.

A londoni csapat a nyári nagybevásárlását követően jelenleg csak a kilencedik helyet foglalja el a Premier League tabelláján, tizenegy ponttal lemaradva az éllovas Manchester United mögött. Az elmúlt öt fordulóban mindössze egy mérkőzést tudott megnyerni a Chelsea, ez adta meg a végső lökést a tulajdonosnak, Roman Abramovicsnak, hogy 18 hónap után kiadja a menedzser útját.

A hétfői hírekkel kapcsolatban kifejezte szomorúságát José Mourinho, a Tottenham mestere is. A portugál korábban két időszakot töltött el a Chelsea élén, ezalatt Lampard is a játékosa volt, és három bajnoki címet hódítottak el együtt. Mourinho szerint ez a kirúgás azt bizonyítja, hogy napjainkban a vezetőedzőknek folyamatosan rettegéssel kell együtt élniük.

– Mindig szomorú vagyok, amikor egy kollégám elveszíti a munkáját. Frank ráadásul nemcsak egy szimpla kolléga, hanem a pályafutásom egyik fontos szereplője, így sajnálom, hogy kirúgták. De ilyen a labdarúgás, főleg a modern futball, úgyhogy amikor kineveznek a kispadra, tudod, hogy előbb vagy utóbb úgyis meneszteni fognak – vélekedett a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes szakember.

Lampard 18 hónapot kapott a Chelsea élén
Fotó: EPA/John Walton

A korábbi manchesteri jobbhátvéd, jelenleg a Sky Sports televízió szakértőjeként dolgozó Gary Neville úgy vélekedik, a nyári költekezés tett be Lampard londoni karrierjének.

– Kicsit meglepett, amikor hallottam a menesztésről, hiszen Frank mindössze rövid ideig dolgozhatott együtt a klub nyáron vásárolt játékosaival, miközben tavaly, amikor a Chelsea nem igazolhatott, akkor hagytak neki időt. A tiltás talán még védte is őt ilyen szempontból – magyarázta Neville. – Jó munkát végzett tavaly, de abban a pillanatban, ahogy a klub elkezdett költekezni, és megvették az új játékosokat, ez elvárásokat is hozott magával. És tudjuk, mi történik a Chelsea-nél, ha megjelennek az elvárások – azonnali eredményeket várnak. A vezetőedzőkkel kapcsolatban mindig következetes a klub. Ezt Frank is tudta, amikor elvállalta a munkát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.