José Mourinho még egyszer belelép

Hérakleitosz szerint kétszer nem lépsz ugyanabba a folyóba, de mivel José Mourinho egyszer már fittyet hányt az axiómára, a portugál szakember a Real Madridnál is tesz még egy kísérletet.

Ch. Gáll András
2019. 03. 11. 10:07
Premier League - Manchester United v Fulham
SOCCER-ENGLAND-MUN-FUL/ Fotó: Carl Recine
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hérakleitosz szerint kétszer nem lépsz ugyanabba a folyóba, de mivel José Mourinho (képünkön) egyszer már fittyet hányt az axiómára, amikor 2013. június 13-án visszatért korábbi sikerei színhelyére, a Chelsea-hez, most – nagyon úgy tűnik – a portugál szakember a Real Madridnál is tesz még egy kísérletet. Legalábbis ezt nyilatkozta Ramón Calderón, a 13-szoros BEK/BL-győztes exelnöke, aki szerint már minden készen áll arra, hogy Florentino Pérez ma bejelentse előbb San­tiago Solari menesztését, majd Mourinho szerződtetését.

A Madridot 2006 és 2009 között irányító ügyvéd még azt is tudni véli, hogy a Manchester Unitednél csúfosan megbukó „Különleges” nemcsak a szezonból hátralévő három hónapra, hanem további három évre ír alá, és évi húszmillió euró lesz a fizetése. Nem rossz, főleg úgy nem, ha ehhez az összeghez hozzáadjuk azt a 22 millió eurót, amit decemberben kapott végkielégítésként, amikor kirúgták az Old Traffordról.

A feltűnően jól értesült Calderón azt is állítja, hogy először Zinedine Zidane-t, a klubbal 2016 és 2018 között három Bajnokok Ligája-trófeát nyerő francia szakembert próbálta meg visszacsábítani Pérez, de „Zizou” állítólag azt mondta, visszatérése most „nem aktuális”.

Mou annak idején állítólag azért távozott Madridból, mert végzetesen megromlott a viszonya Iker Casillas­szal, Cristiano Ronaldóval és Sergio Ramosszal. Noha az első kettő időközben eltávozott a klubtól, Ramos, a csapatkapitány még mindig a Real Madrid szolgálatában áll.

A 27. fordulóban mindkét éllovas nyert, a Barcelona 0-1-ről fordított a Rayo ellen, Messi egy gólt (tizenegyesből) és egy gólpasszt jegyzett, az ismét pocsékul játszó Coutinhót kifütyülte a Camp Nou közönsége. Az Atlético úgy verte 1-0-ra a Leganést, hogy az utolsó percben nem adtak meg egy jogosnak látszó büntetőt a vendégeknek.

Primera División, 27. forduló: Atlético Madrid–Leganés 1-0, Barcelona–Rayo Vallecano 3-1. A Valladolid–Real Madrid 1:4. Az élcsoport: 1. Barcelona 63 pont, 2. Atlético Madrid 56, 3. Real Madrid 51.

Angliában Sterling 13 perc alatt rúgott mesterhármasa szenzáció, ezzel a City megőrizte vezető helyét, a Liverpool 4-2-es sikerével tartja a lépést. Tegnap eltörött a korsó, a Manchester United elszenvedte első vereségét a Solskjaer-érában, az Arsenal 2-0-s győzelmével a Bajnokok Ligája-pozíciót jelentő negyedik helyet is visszavette a Vörös Ördögöktől.

Premier League, 30. forduló: Manchester City–Watford 3-1, Southampton–Tottenham 1-2, Liverpool–Burnley 4-2, Chelsea–Wolverhampton 1-1, Arsenal–Manchester United 2-0. Az élcsoport: ManCity 74, 2. Liverpool 73, 3. Tottenham 61, 4. Arsenal 60, 5. ManUnited 58, 6. Chelsea 57.

A Bayern sorozatban tizedik gőzelmét aratta a Bundesligában – 6-0-ra verte a Wolfsburgot –, eközben 37 gólt szerzett, és csak hetet kapott, átvette a vezetést a Dortmundtól, jobb gólkülönbségével. Az RB Leipzig gól nélküli döntetlent játszott, és Orbán Willi végig a pályán volt, a magyar válogatott kapusa a Kicker osztályzatai alapján e pillanatban a dortmundi Roman Bürki mögött a liga második legjobb játékosa! A freiburgi Sallai Rolandot megoperálták, meglehet, ebben az idényben már nem lép pályára. 21 percnyi játékkal vette ki a részét a Hoffenheim győzelméből.

Bundesliga, 25. forduló: Dortmund–Stuttgart 3-1, Bayern–Wolfsburg 6-0, RB Leipzig–Augsburg 0-0, Freiburg–Hertha 2-1, Hoffenheim–Nürnberg 2-1. Az élcsoport: 1. Bayern 57, 2. Dortmund 57, 3. RB Leipzig 46.

Serie A, 27. forduló: Juventus–Udinese 4-1, Chievo–Milan 1-2, Bologna–Cagliari 2-0 (Nagy Ádám végig a kispadon ült), Sassuolo–Napoli 1-1. Az élcsoport: 1. Juventus 75, 2, Napoli 57, 3. Milan 51.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.