Kulcsszerepben a teniszszövetség adathordozó főtitkára

Az augusztus 27-én megválasztott új elnökség első határozatai között egyike volt az elmúlt időszak dokumentációjának előkészítése. Juhász Gábor főtitkár gőzerővel dolgozik azon, hogy teljesítse a feladatot.

Szilágyi
2020. 08. 07. 9:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július 27-én ellenszavazat nélkül választott új elnököt a Magyar Teniszszövetség közgyűlése. Lázár János még az elhúzódó közgyűlés – az ellenőrző testület tagjainak megválasztása több körben történt – vége előtt összehívta az új elnökséget, amely nem tétlenkedett, számos határozatot hozott.

Számít Markovits (balra) tapasztalatára az új elnök, Lázár János
Fotó: Mirkó István

A még korábbi elnök, Szűcs Lajos vezette testület az elmúlt időszak szerződéseinek, dokumentációi­nak bemutatásával Juhász Gábort bízta meg. A főtitkár feladata, hogy augusztus 8-ig eljuttassa az elnökségnek a kívánt adatokat. – Az átadás-átvétel folyamatának jogos velejárója a ­dokumentációk előkészítése és bemutatása, kollégáim­mal éjjel-nappal azon dolgozunk, hogy a lehető legteljesebb képet tárjuk az elnökségi tagok elé. A dokumentumok természetesen rendelkezésre állnak, ezek digitalizálása nagyrészt megtörtént, bár az adatoknak a kívánt, könnyen emészthető formába rendezése még várat magára, de megoldjuk. Ezen dokumentumok és a személyes megbeszélések után tisztán fog látni az elnökség, és megkezdheti az alaposan átgondolt döntések előkészítését. Az augusztus 11-i elnökségi ülésen ezen dokumentumok mellett a szövetség egyéb szerkezeti átvilágításán lesz a hangsúly annak érdekében, hogy az újonnan megválasztott elnökség tagjai átfogó képet kaphassanak a jelenlegi struktúráról. Ugyanis nem titkolt szándék a szervezeti felépítés kisebbfajta átalakítása is – tájékoztatott Juhász Gábor.

A főtitkár hozzátette, hogy a tenisztársadalom véleményének megkérdezése nélkül nem kezd bele az elnökség az új szakmai koncepció kialakításába. Ezért amolyan konzultációs jelleggel felhívást intéz a szülőkhöz, edzőkhöz, klubokhoz, versenyzőkhöz, hogy írják össze a véleményüket. Juhász nem gondolja, hogy az új koncepció gyökeresen más lesz, mint a régi, amelyben számos projekt (szakmai műhelyek, edzői életpályaprogram, regionális partnerakadé­miák) azért nem tudott megvalósulni, mert az évek óta ezen projektekre kérelmezett pluszforrást a szakminisztérium nem biztosította.

Az új szakmai program várhatóan az év végéig készül el, és a szeptemberi elnökségi ülésen már napirenden lesz. A tervek szerint nagyobb hangsúlyt kapnak a bizottságok a szövetségen belül, de az említett átstrukturálás, a feladatok újraelosztása is napirenden lesz a következő elnökségi ülésen. – Az adott terület szakértőit próbáljuk megnyerni a munkához. A versenysportbizottságon kívül, amely magas színvonalon és aktivitással végezte a munkáját az elmúlt ciklusban, a többi bizottság alacsony hatásfokon dolgozott, ezért a mindenkori sportigazgató végezte el ezen teendőket is – mondta a főtitkár, akinek személyes tapasztalatai is vannak, hiszen a megbízatása előtt hat évig sportigazgatóként dolgozott a szövetségben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.