Julian Nagelsmann váltja Hans-Dieter Flicket a Bayernnél

Ahogy arra számítani lehetett, a Bayern München bejelentette, hogy a következő idénytől a jelenleg az RB Leipziget vezető Julian Nagelsmann veszi át a csapat irányítását Hans-Dieter Flicktől, akinek a szerződését a saját kérésének eleget téve felbontják. A hírek szerint 25 millió eurót fizetnek a bajorok a lipcsei szakvezetőért, ami új világrekord az edzőket tekintve.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 04. 27. 12:41
FC Schalke 04 - RB Leipzig
1. Fussball Bundesliga Saison 2020/21 Gelsenkirchen, Veltins-Arena 20. Spieltag, 06.02.2021 FC Schalke 04 - RB Leipzig Leipzigs Trainer Julian Nagelsmann im Interview nach dem Spiel. Foto: RB Leipzig / motivio / Florian Eisele Fotó: RB Leipzig / motivio / Florian Eisele
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német sajtóban már tegnap biztosra vették, hogy megtörténik az edzőcsere a Bayern Münchennél a nyáron, és minden a megjósolt forgatókönyv szerint zajlott, derült ki a rekordbajnok mai bejelentéséből. Hogy miért kellett mennie a csapattal tavaly mindent megnyerő Hans-Dieter Flicknek és hogyan került képbe Julian Nagelsmann, arról korábban írtunk.

A Bayern mai közleménye egyértelművé tette, hogy a mindössze 33 éves Nagelsmannt ötéves szerződés várja a münchenieknél, akik rekordösszegű lelépési díjat – a hírek szerint 25 millió eurót – fizetnek érte. Ezzel egyszersmind megnyílt az út a Bayern-edző Hansi Flick előtt a német szövetségi kapitányi poszt felé. Flick aktuális szerződését, amely 2023 júniusáig szólt, június 30-án felbontják.

– Julian Nagelsmann egy új edzőnemzedéket képvisel – jelentette ki Herbert Hainer Bayern-elnök – Fiatal kora ellenére már lenyűgöző pályafutást tudhat maga mögött, és meggyőződésünk, hogy vele folytatni tudjuk az elmúlt évek sikereit. Hansi Flicknek pedig mindig helye lesz a klub történelemkönyvében.

A Bayernhez érkező fiatal szakember, aki a magyar válogatott és főnöke Lipcsében, az elmúlt idényben a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutott a Leipziggel. Nagelsmann korábban a Hoffenheim csapatánál edzője is volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.