Június 8-án folytatódna a Premier League

Lassan visszatérnek a pályára a Premier League játékosai, négy csapat már megkezdte a speciális edzéseket. Ráadásul már van tervezett időpont a folytatásra is, erről a sportügyekben illetékes miniszter beszélt a parlamentben.

2020. 04. 28. 11:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Arsenal, az Everton és a West Ham United ébredezett elsőként a Premier Leauge-ben: hétfőn ez a három csapat megkezdte az edzéseket. Természetesen a járványügyi előírásoknak megfelelő módon, azaz a játékosok kis csoportokban végezték és végzik a munkát, betartva egymás között a kellő távolságot, testi érintkezés nélkül. Ma csatlakozott hozzájuk a Tottenham is, amely ugyanilyen feltételekkel az első csapat labdarúgóinak kinyitotta az edzőpályáit. Az edzőközpont épületei azonban zárva maradnak, a futballisták szerelésben érkeznek, és otthon fürdenek, majd öltöznek át.

A kérdés persze az, hogy mikor folytatódhat a PL, ha egyáltalán folytatódhat. Erre akaratban nincs hiány, és most már van kitűzött időpont is. A PL klubjainak a vezetői pénteken értekeznek egymással az újraindulás terveit egyeztetni, de már tárgyaltak Oliver Dowennel, az Egyesült Királyság digitális, kulturális, média- és sportminiszterével arról, hogy június 8-án ismét PL-meccseket rendezhessenek az országban. A miniszter a parlamentben egy kérdésre válaszolva elmondta:

– Személyesen egyeztettem a liga képviselőivel annak az érdekében, hogy a futball a legfelső szinten a lehető leghamarabb talpra állhasson, de természetesen minden erre irányuló lépésnek figyelemmel kell lennie a közegészségügyi előírásokra. A jelenlegi terv az, hogy a klubok május 18-tól tarthatnának rendes edzéseket, és így a bajnokság június 8-án folytatódhatna.

A mérkőzéseket kezdetben biztosan zárt kapuk mögött kell majd játszani, és az Angol Labdarúgó Liga ígéretet tett arra, hogy szigorú koronavírus-tesztet végez minden játékoson a mérkőzések előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.