Jürgen Klopp becserélte a 11-esekre, és csak ő hagyta ki

Angliában két héttel a bajnoki rajt előtt már megkezdődött a futballidény, a Szuperkupáért rendezett mérkőzésen a Liverpool–Arsenal találkozót az Arsenal nyerte meg, 1-1 után 11-esekkel 5-4-re felülkerekedve.

2020. 08. 29. 20:03
null
London, 2020. augusztus 29. Az Arsenal játékosai ünnepelnek a bajnoki trófeával, miután böntetõrúgásokkal, 5-4-es végeredménnyel gyõztek a Liverpool ellen az angol labdarúgó Szuperkupáért játszott döntõ mérkõzésen a londoni Wembley Stadionban 2020. augusztus 29-én. MTI/EPA/AFP/Justin Tallis Fotó: Justin Tallis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angliában a futballidény hagyományosan az előző szezon bajnokának és kupagyőztesének párharcával – Community Shield – indul. A londoni Wembley Stadionban szombaton zárt kapuk mögött a Liverpool bajnokként, az Arsenal pedig mint az FA-kupa győztese léphetett pályára, s utóbbi szerezte meg a vezetést: a 12. percben Aubameyang a 16-os bal sarka elől, mintegy 19 méterről lőtte be Alisson kapujába. (Meg kell említeni, hogy a brazil hálóőr az előző idényben egyetlen gólt sem a kapott a 16-oson kívülről.)

A Liverpool hiába játszott mezőnyfölényben, az Ágyúsok kapuját sem nagyon találta el. A 73. percben azonban a negyedórával korábban csereként beállt Minamino közelről egyenlített. A rendes játékidőben nem változott az állás, az 1-1 után pedig nem hosszabbítás következett, egyből 11-es párbaj volt hivatott eldönteni, hogy melyik együttes nyeri meg a Szuperkupát.

Az Arsenalból Nelson, Maitland-Niles, Cédric, David Luiz és Aubameyang sem hibázott, a Liverpoolból Szalah, Fabinho, Minamino és Jones ugyancsak pontosan célzott, de a Vörösöktől a harmadik játékos, Brewster a felső lécre vágta a labdát. Így a 11-es párbajt 5-4-re az Arsenal nyerte meg, az Ágyúsoké lett a Szuperkupa. (A Liverpool tavaly is büntetőkkel kapott ki a Szuperkupáért rendezett találkozón, akkor a Manchester Citytől.) A végjáték krónikájához tartozik, hogy a Liverpool szakvezetője, Jürgen Klopp a 92. percben már a 11-esekre készülve cserélte be a 20 éves Brewstert, aki úgy futott neki a labdának, hogy a mérkőzésen nem találkozott vele. Utólag mondva, ez a húzás most nem volt nagy ötlet Klopptól…

Fabinhónak a lefújás után még rosszabb lehetett, bár ő berúgta a maga 11-esét Fotó: Pool

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.