Klopp lesz az új német szövetségi kapitány? Reagált a pletykákra

Nem csitulnak a hangok, miszerint itt lenne az ideje Joachim Löw távozásának a német labdarúgó-válogatott éléről. Pótlására több név is bekerült a kalapba, köztük Jürgen Kloppé, aki az elmúlt öt évben sikerre vezette a Liverpool csapatát.

Magyar Nemzet
Forrás: Evening Standard2020. 11. 22. 21:15
Jürgen Klopp, Liverpool
epa08704753 Liverpool manager Juergen Klopp gives an interview after the English Premier League match between Liverpool and Arsenal London in Liverpool, Britain, 28 September 2020. EPA/Paul Ellis / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Paul Ellis / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindössze öt napja történt, hogy Spanyolország hat góllal sokkolta Németországot a Nemzetek Ligájában. Valószínűleg a történelmi vereség sem fog a német válogatottat 2006 óta irányító Joachim Löw állásába kerülni, de a mérkőzést követően több olyan vélemény is napvilágot látott, miszerint a Nationalelfnek új szövetségi kapitányra lenne szüksége.

Nem meglepő módon a poszttal kapcsolatban azonnal felmerült korunk egyik legeredményesebb német trénerének, Jürgen Kloppnak a neve. Magának a Liverpool sikerkovácsának is felvetették az ötletet, aki nem volt elájulva a neki szegezett kérdéstől. A riportereknek kijelentette, jelen pillanatban biztosan nem vállalná el a feladatot, ugyanis van állása, ami mellett kitart.

– Azt hiszem, ez az a kérdés, amit a legtöbbször kellett megválaszolni az életem során! – mondta a Vörösök vezetőedzője. – A jövőben talán lehet róla szó. Most? Semmiképp. Nincs időm, és van munkám, ami ráadásul elég intenzív is. Nem vagyok benne biztos, hogy ezt bárki is kérdezte-e már tőlem, de a Liverpoolnál dolgozom, és habár az időjárás rosszra fordult, akkor is szeretem a munkámat. Sok felelősség hárul rám ott, ahol most vagyok, úgyhogy nem állok neki új kihívásokat keresni. Elég kihívás vár rám így is, miután felkelek – idézte Jürgen Klopp szavait az Evening Standard.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.