Jürgen Kloppnak sikerült megtalálnia az új hősét

Több csoportban is gigászok csatáját rendezték szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája első fordulójában. Ezek egyike az Ajax–Liverpool párharc volt a H csoportban, ahol 1-0-s vendéggyőzelem született. A mérkőzés után mindkét mester csapata helyzetkihasználására panaszkodott.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC, Daily Mirror, Liverpool Echo2020. 10. 22. 14:10
Jürgen Klopp, Ajax, Fabinho, Liverpool
epa08763105 Liverpool FC coach Jurgen Klopp reacts during the UEFA Champions League group stage match between Ajax Amsterdam and Liverpool FC at Johan Cruijff Arena in Amsterdam, the Netherlands, 21 October 2020. EPA/MAURICE VAN STEEN Fotó: MAURICE VAN STEEN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy névvel bír az Ajax és a Liverpool is a nemzetközi porondon, hiszen a hollandoknak négy, az angoloknak hat BEK/BL győzelmük van, ezzel a sorozat legsikeresebb klubjai közé tartoznak.

A csapatok szerdán sem hoztak szégyent a nevükre, a kevés gól ellenére jó iramú találkozót játszottak, helyzetek is akadtak, főleg amszterdami oldalon, de csak a saját kapujukat sikerült bevenniük a hazaiaknak. Mesterük, Erik ten Hag szerint a szerencsén múlott, hogy nem sikerült jobb eredményt elérniük.

– Nem voltunk szerencsések. Csapatként jól teljesítettünk, meggyőzőek voltunk, csak éppen az a végső egy százalék hiányzott a játékunkból. Nem tudtunk betalálni, pedig sok helyzetet alakítottunk ki. Úgy gondolom, ez ennek a meccsnek a története. Örültünk volna, ha pontot, esetleg pontokat szerzünk, főleg mert a Liverpool sebezhetőnek tűnt ma. Sajnos ezt nem tudtuk kihasználni – foglalta össze a történteket az Ajax edzője.

Nem véletlenül utalt Ten Hag a Liverpool sebezhetőségére, hiszen a 2019-es BL-győztes keretét sérülések tizedelik, ezért szerda este is tartalékosan állt ki az amszterdami csapat ellen. Hiányzott többek között a védelem oszlopa , akinek a helyére a középpályáról Fabinho húzódott hátra, és teljesített oktatófilmbe illő módon, egy alkalommal ollózva mentett a gólvonalról.

Jürgen Klopp és az angol sajtó is az egekbe magasztalta a brazil labdarúgót. A Daily Mirror írása szerint a német sztáredző megtalálta azt a hőst, aki bizonyíthatja, Van Dijk kiesése ellenére is folytatódik az élet a klubnál.

A Liverpool edzője azt is elmondta, nem ez volt életük legjobb teljesítménye, de a győzelemhez most ennyi is elég volt.

– Úgy gondolom, hogy mindkét csapat játszhatott volna jobban. Néha őrület volt a pályán, nem használtuk ki a lehetőségeinket, amit sajnálok. Az Ajaxnak is volt egy hatalmas kapufája, de ez előfordul olyankor, ha 1-0-ra vezet a csapatodat. Összességében elégedett vagyok a mérkőzéssel. Nem volt tökéletes a játékunk, de a három pontért jöttünk és meg is szereztük – értékelt Klopp.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.