A Juventus győzelmét és veretlenségét is elvesztette

A Serie A 14., egyben utolsó 2020-as fordulójában a Juventus váratlan hazai vereséget szenvedett a Fiorentina ellen. Mivel az Olasz Olimpiai Bizottság döntése értelmében a Napoli elleni három pontját is elvesztette a torinói csapat, a címvédő a dobogós helyek mögött tölti a karácsonyt.

Magyar Nemzet
2020. 12. 22. 22:37
CRISTIANO RONALDO
Cristiano Ronaldo visszanéz... Meggondolja magát és marad a Juvnetusnál? Fotó: MARCO ALPOZZI Forrás: MTI/AP/LA PRESSE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét végi fordulót még 27 ponttal, a Serie A harmadik helyén zárta a Juventus. A kedd esti, Fiorentina elleni bajnokit viszont már 24 ponttal és a negyedik helyről kezdte a torinói alakulat.

A Juve még október 4-én fogadta volna a Napolit, ám a déli csapat nem utazott el a rangadóra az akkor Nápolyban a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások miatt. Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) 3-0-val a Juventusnak ítélte a meccset, ráadásul egy pont levonással is sújtotta a Napolit.

Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) viszont felülbírálta ezt az ítéletet, és elrendelte a mérkőzés pótlását. Visszakapott pontjával pedig a nápolyi együttes a három pontot elveszítő címvédő elé ugrott a tabellán.

A pályán sem kezdődött jól a játéknap a Juventus számára: Ribéry indítása után Vlahovics már a harmadik percben vezetést szerzett a Torinóba nyolcmeccses nyeretlenségi sorozattal érkező Fiorentina.

A hazai vesszőfutás a 18. percben, Juan Cuadrado nyújtott lábas belépőjével folytatódott: a kolumbiai játékos sárga lapjából a videós vizsgálat után piros lett.

Emberhátrányban a Juventus nem tudta nyomás alá helyezni ellenfelét, kevés helyzet volt a találkozón. A második félidő elején ugyan a kapuba fejelt, de nyilvánvaló lesről. Alex Sandro viszont érvényes gólt szerzett, csakhogy saját kapujába, így az utolsó negyed órára már kétgólos hátrányba kerültek a hazaiak.

Ekkor már Juventus sem hitt a pontmentésben, korábbi játékosa, Martín Cáceres pedig bevitte a kegyelemdöfést, így a nap elején elvett 3-0 helyére egy 0-3 került a torinóiak eredménysorába.

A Fiorentina tizenkét év után nyert ismét a Juventus otthonában, és kissé eltávolodott a kieső helyektől. A címvédő viszont biztosan nem zárja dobogón az idény 2020-as szakaszát.

Serie A, 14. forduló

Crotone–Parma 2-1

Juventus–Fiorentina 0-3

A forduló többi mérkőzését szerdán rendezik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.