Kalmár becsavarta az Olympique Marseille kapujába! + videó

Felkészülési mérkőzésen a szlovák bajnoki bronzérmes Dunaszerdahely labdarúgócsapata 2-1-re legyőzte a francia élvonalban másodikként zárt Olympique Marseille-t. Az Ausztriában játszott találkozón Kalmár Zsolt szabadrúgásból mesterien csavart a korábbi BL-győztes OM kapujába.

2020. 07. 25. 18:23
null
Kalmár Zsoltnak itt már bottal üthetik a nyomát a védők Fotó: DAC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bernd Storck által irányított DAC kilencnapos edzőtáborozásra érkezett Tirolba, és Fügenben találkozott az 1993-ban BL-győztes Olympique Marseille együttesével. Az erőviszonyokat jól mutatta, hogy a franciák jelenlegi kerete 217 millió eurót ér, a szlovákoké pedig csak nyolcmilliót. Ám a mérkőzésen ez mit sem számított! A DAC a szünetben már 2-0-ra vezetett, és a második gólt a 16-szoros magyar válogatott Kalmár Zsolt szerezte, aki a 34. percben szabadrúgásból mesterien csavart a 32-szeres francia válogatott Steve Mandanda kapujába. A hálóőr tagja volt a 2018-ban világbajnokságot nyert francia válogatottnak, és a csoportkör záró fordulójában ő védett a dánok ellen 0-0-ra végződött találkozón.

Szombaton Kalmár Zsolt szabadrúgásánál tehetetlen volt:

 

A találkozón az Olympique Marseille a szünet után 11-esből szépített, de többre nem futotta a franciáktól, így a DAC nagy meglepetésre 2-1-re győzött. S bár az csak felkészülési mérkőzés volt, a dunaszerdahelyiek számára így is nagy siker. Kalmár Zsolt végig a pályán volt, jól játszott, a védekezésből is kivette a részét. A gólja pedig élményszámba ment.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.