Kalmár Zsolt marad Dunaszerdahelyen

2019. 06. 27. 7:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összeesküvés-elméleteket kedvelők dörzsölhették a tenyerüket. Többen készpénznek vették, hogy a szlovákiai Dunaszerdahely játékosa, Kalmár Zsolt Székesfehérvárra költözik, egyebek mellett a két csapat tulajdonosi szerkezetében markánsan jelen lévő Mol miatt. Teltek, múltak a napok, de csak nem akaródzott nyélbe ütni a szerződést (már ha egyáltalán volt érdemi tárgyalás a felek között…), közben lehetett olvasni a török Trabzonspor érdeklődéséről, de a labdarúgó ügynöke, Esterházy Mátyás (ő képviseli Szoboszlai Dominikot is) kijelentette, hogy a védence nem a Süper Ligben képzeli el a jövőt.

Tegnap pedig az is nyilvánosságra került, hol folytatja a 15-szörös válogatott középpályás: Dunaszerdahelyen. „Sokat köszönhetek a klubnak. Megtisztelő, hogy bíznak bennem. Remélem, a következő idényben is nagyszerű eredményt tudunk elérni” – nyilatkozta a 24 éves labdarúgó. Kalmár hosszas útkeresés (Leipzig, FC Frankfurt, Bröndby) után úgy tűnik, hogy megtalálta a számítását Dunaszerdahelyen.

Az még a jövő zenéje, hol fog kiteljesedni a tehetséges szélső, Csoboth Kevin. A Benfica 19 éves játékosát állítólag a Dunaszerdahely vette volna kölcsön, de a világhírű lisszaboni klub nem engedte el a pécsi születésű játékost. Csoboth jövőre is marad a Benficánál, várhatóan az U23-as csapatban kap majd lehetőséget.

és az ügynöke döntött: az átigazolási piac legkapósabb magyar játékosa nem hagyja el a Salzburgot, pedig több sztárklubbal hozták össze, az Arsenal és a Barcelona is kacérkodott a leigazolásával, de a középpályás marad Ausztriában.

Itthon belehúztak az NB I-es élcsapatok: Gróf Dávid, Michal Skvarka, Szécsi Gergő, Daniel Ihnatenko és Olekszandr Zsubkov után már a hatodik játékost szerezte meg a nyáron a Ferencváros. A legújabb szerzemény a Sparta Prahából érkező bosnyák balhátvéd, Eldar Civic. Ahhoz képest, hogy a nyáron csak finomhangolást terveztek az Üllői úton, már a hatodik labdarúgót mutatták be.

Fontolva halad az igazolási időszakban a Mol Fehérvár: a héten jelentette be a Sepsiszentgyörgytől érkező 23 éves védő, Rus Adrián szerződtetését. A fiatalember korábban szerepelt a Puskás Akadémia csapatában is. A válogatottnál számításba vett futballisták klubváltásáról már beszámoltunk, a héten végre kiderült, hol folytatja a Kolozsváron kegyvesztetté vált A 26 éves védő a ciprusi Omonia Nicosia csapatához szerződött. A távoli szigeten igyekszik felhívni magára szövetségi kapitány figyelmét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.