Kammerer elnyűhetetlen, mentették a győzteseket

2019. 06. 19. 11:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négyes pályán a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella, a hetesen a két ötkarikás arannyal rendelkező Fazekas-Zur Krisztina, a kettesen a kétszeres Eb-1. Lucz Dóra, az ötösön a világbajnok Hagymási Réka. Nem ­rossz névsor, de a kajak-kenusok második válogatóján a női K–1 500 méteres számban csak a B döntő rajtlistájáról szemezgettünk. S az idei erőviszonyok alapján még csak azt sem mondhatjuk, hogy Szolnokon eget verő meglepetés történt, ilyen erős a női szakágunk. Az A döntőben a 2-es pályától kezdve Pupp Noémi, Bodonyi Dóra, Medveczky Erika, Kárász Anna és Gazsó Dorka sorakozott fel; négy héttel ezelőtt ugyanez a hetes fogat jött össze.

Középen az első válogatón győztes Kozák rugaszkodhatott neki, és az ötszörös olimpiai bajnok mögött most is csak a helyezésekért ment a harc. Májusban Csipes, Medveczky, Bodonyi volt a sorrend a 2–4. helyeken, és a dobogó most is ugyanígy nézett ki, viszont a negyedik helyre ezúttal az ifjúsági világbajnok Gazsó lapátolt be a célba.

A férfikajakosok „királyszámában”, K–1 1000 méteren az első válogató után a másodikat is behúzta, vita sem lehet afelől, hogy a jövő héten a minszki Európa Játékokon és az augusztusi, szegedi olimpiai kvalifikációs vb-n is ő képviseli a magyar színeket. A női kenusok 500 méteres páros számában a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső duó pozíciója is megingathatatlan. Férfi K–2 1000 méteren viszont érdekes helyzet állt elő. Ebben a számban májusban a Koleszár Mátyás, Németh Viktor kettős győzött, tegnap pedig az elnyűhetetlen – már 41 esztendős – Kammerer Zoltán és Gál Péter. A háromszoros olimpiai bajnok 16 évvel fiatalabb társával besurrant az 1-es pályáról.

A csapatkijelöléseknél Hüttner Csaba szövetségi kapitánynak fejfájást okozhat a C–2 1000 is, ezt az első válogatón a Kiss Balázs, Dóri Bence páros nyerte, míg tegnap a Sáfrán Mátyás, Mike Róbert duó rúgta be elsőként a célba a hajóját. Olyannyira, hogy az fel is borult a vízen, és a fáradt győzteseknek annyi erejük sem maradt, hogy a mentőcsónakhoz ússzanak. Jól jött, hogy ott volt a 7-es bója, amibe bele lehetett kapaszkodni, amíg odaért a segítség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.