Kammerer, Vajda, Csipes – kajak-kenus sztárparádé az ob-n

A 42 éves Kammerer Zoltán és a húszéves Varga Ádám duója nyerte a szolnoki kajak-kenu országos bajnokság nyitónapjának leginkább exponált számát, a K–2 1000 méteres döntőt. A kenupárosok hasonló távján Fejes Dániel és Adolf Balázs ezúttal is a legjobb volt, itt az olimpiai bajnok Vajda Attila a 17 éves Papp Lászlóval hatodik lett. A nők között Csipes Tamara behúzta az első, a második és a harmadik fináléját, állítólag akár tizenegy számban is elindul az ob-n.

2020. 08. 24. 17:45
null
Csipes Tamara az ob-n csúcsdöntésre készül Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kammererék az év során az úgynevezett edzésversenyeken nagyokat meccseltek Noé Zsomborral és Dombvári Bencével, hol az egyik, hol a másik duó nyert. Most Kammererék, mondhatni meggyőző különbséggel, 67 századdal győztek. Noé Bálint és Kulifai Tamás lett a harmadik. Elindult a K–4 500-as egység két embere, Nádas Bence és is, négy másodperccel lemaradva az első helyezettektől, csupán ötödikek lettek.

– Eltaktikáztuk magunkat azzal, hogy az előfutamban csak negyedikek lettünk, az egyes pálya délutánra hátrány lett a szélviszonyok miatt, ráadásul onnan nem láttuk a mezőnyt, Az utolsó 150 méteren gyorsultunk, arra viszont már nem tudtunk reagálni, hogy a végére Zoliék kerültek az élre. Ez volt az év eddigi legfontosabb versenye, nyerni akartunk, de remélem, ezzel a második hellyel kijutottunk a világkupára – összegzett Dombvári Bence.

– Nem tudtam, hol tartunk most a mezőnyben, mert az elmúlt két hónapban csak egyszer eveztünk együtt Ádámmal. Ha kvótát akarunk szerezni, vagy ki akarunk jutni az olimpiára, akkor lehet, hogy több közös edzésre lesz szükségünk. Egyébként elégedett vagyok a mai pályánkkal, remélem, hogy meccsezhetünk még az idén egy jót Zsombival és Bencével – így szól Kammerer értékelése.

A kenu kettesek döntője papírforma eredményt hozott, Fejes Dániel és Adolf Balázs majd négy másodpercet vert Hajdu Jonatánra és Fekete Ádámra. Vajda Attiláék 23 másodperc hátránnyal hatodikként értek célba.

– Az utolsó két edzésversenyre munkából álltunk oda – mondta boldogan Adolf Balázs, aki az újabb győzelmet azzal ünnepelte, hogy a célba érve a vízbe ugrott. – Most viszont pihentek voltunk, jól sikerült minden. Azt ígérik, hogy mi mehetünk a kvótáért, ettől függetlenül az olimpiára még bármelyik magyar páros kikerülhet, ha meglesz a kvóta.

az ob-n csúcsdöntésre készül
Fotó: Mirkó István

A nőknél Csipes Tamara előbb kettesben (Medveczky Erikával), majd szólóban, végül négyesben is győzött, egyesben ráadásul egészen kiváló idővel, 3:52 perccel. Ha kajak-kenuban nyilvántartanának ilyet, azt mondanánk, világcsúcsközeli eredmény.

Csipes állítólag az összes női számban elindul – kiegészítve a vegyes futamokkal –, így akár tizenegy arany is összejöhet neki az ob-n. Néhány éve Takács Tamara kilenc számban nyert, az olimpiai bajnoknő megdöntheti ezt a rekordot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.