Kanada és Nagy-Britannia bevitte egymást a nyolc közé

Kialakult a legjobb nyolc mezőnye a női labdarúgóknál, az utolsó körben akadt biztosra menő, békességre törekvő eredmény is, Hollandia viszont kiütéssel nyert Kína ellen. A kieséses szakaszban Kanada, Nagy-Britannia, Hollandia, Brazília, Svédország, az Egyesült Államok, Japán és Ausztrália folytathatja a tornát.

Magyar Nemzet
2021. 07. 27. 17:18
null
Britain's defender Leah Williamson fights for the ball with Canada's defender Vanessa Gilles (R) during the Tokyo 2020 Olympic Games women's group E first round football match between Canada and Britain at the Ibaraki Kashima Stadium in Kashima city, Ibaraki prefecture on July 27, 2021. (Photo by SHINJI AKAGI / AFP) Fotó: SHINJI AKAGI / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női labdarúgásban véget értek a csoportmeccsek, és az utolsó körben kiszámítható eredmények születtek. Az A csoportban például Nagy-Britannia és Kanada egymás ellen játszott úgy, hogy ha valamelyikük kikap, Japán pedig győz, akkor a házigazdának számító távol-keleti együttes a vesztest még megelőzheti – persze hogy döntetlen lett a végeredmény, Kanada vezetését a britek egy öngóllal egyenlítették ki a 85. percben, és a két válogatott kéz a kézben sétált be a nyolc közé. Japán ennek ellenére nemigen bánkódott, ugyanis 1-0-ra legyőzte Chilét, és négy pontot gyűjtve a legjobb csoportharmadikként szintén folytathatja a tornát a kieséses szakaszban, a dél-amerikai együttes pedig pont nélkül kiesett.

 

A kanadai Evelyne Viens (balra) harcol a labdáért a brit Millie Brighttal, a vége mindenkinek jó döntetlen lett
Fotó: AFP/Shinji Akagi

 

A B csoportban nem voltak nagy kérdések a záró kör előtt, a papírforma a hollandok és a brazilok győzelmét ígérte Kína, illetve Zambia ellen, és ez be is jött. A két csapat egyaránt négy ponttal várta az utolsó fordulót, előbbinek plusz hét, az utóbbinak plusz öt volt a gólkülönbsége. Hollandia semmit sem bízott a véletlenre, nagyon csúnyán kiütötte a kínaiakat, 8-2 lett a vége, Lineth Beerensteyn, Lieke Martens és Vivianne Miedema is duplázott. Ez a fölényes siker a tulipánosoknak csoportelsőséget ért. A brazilok nyögvenyelősen hozták a három pontot egy 1-0-lal, és hét pontot összeszedve a rosszabb gólkülönbségük miatt a második helyen végeztek, Zambia és Kína egy-egy ponttal kiesett.

Svédország uralta a C csoportot, két győzelemmel a tarsolyban, továbbjutóként várta a harmadik fordulót, és ezúttal is nyert, 2-0-ra verte Új-Zélandot. Az Egyesült Államoknak elég volt a döntetlen is, hogy megelőzze a vele azonos pontszámmal álló, de rosszabb gólkülönbségű Ausztráliát, és ezt hozta is, gondosan ügyelve az egy pontra 0-0 lett a vége, az ausztrálok pedig második legjobb harmadikként léptek tovább.

A csapatok két napot pihenhetnek, és pénteken jönnek a negyeddöntők.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.