Nikolics Nemanja mezét is elkérte az NB I leghűségesebbje

Csaknem tizennyolc éve tartozik az MTK első csapatához Kanta József, aki sosem hagyta el a kék-fehér klubot, amellyel volt bajnok az NB I-ben és az NB II-ben is. Most a búcsúra készül a 38 éves középpályás, aki az idény végén visszavonul, így holnap az utolsó meccsén a Fehérvár ellen játszhat hazai pályán, a Hungária körúton.

Magyar Nemzet
2021. 04. 28. 10:56
null
Kanta József „fénykorában" az NB I egyik legjobb játékosa volt Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végh Zoltán állt a kapuban, Juhász Roland játszott a védelemben, Halmai Gábor a középpályán, Illés Béla pedig a támadósorban 2004. augusztus 7-én, amikor az MTK hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Sopront az NB I nyitányán, és Kanta József kezdőként debütált a kék-fehéreknél az élvonalban. Méghozzá nem is akárhogyan: a 26. percben szabadrúgásból gólt lőtt, majd a 68.-ban szögletből gólpasszt adott.

Kanta azóta is kitartott az MTK mellett, szó szerint jóban-rosszban, hiszen 2008-ban magyar bajnok volt a csapattal, amellyel azonban többször megjárta a másodosztályt is. Tizenhét éve és kilenc hónapja szolgálja az MTK-t, ezzel természetesen ő az NB I leghűségesebb labdarúgója, a második helyen a budafoki Kovács Dávid áll, aki 13 éve futballozik a jelenlegi csapatánál, a harmadikon pedig Szabó János, aki 12 éve erősíti a Paksot.

– Elég sokat jár az agyam a régi dolgokon, kicsit nosztalgikus hangulatban vagyok az elmúlt napokban – árulta el Kanta József az MTK videójában a Fehérvár elleni, holnapi NB I-es találkozó előtt. – Jön az utolsó hazai meccs, de ilyen az élet, ez a sport velejáróra, aki labdarúgónak áll, az tudja, hogy ez nem egy nyugdíjas állás. Remélem, hogy pályára tudok lépni, egyértelműen az a célom, hogy így hagyjam abba a játékot.

Az utóbbi években sérülésekkel is bajlódó Kanta József már nem alapember az MTK-ban, de továbbra is ő a csapatkapitány. Ebben az idényben mindössze négy bajnokin játszott, de a tisztes búcsú alighanem kijár majd neki a pályán.

– Gyűjtöttem néhány ereklyét idén, voltak olyan játékosok, akikkel szerettem volna mezt cserélni, amikor utoljára találkozunk a pályán, többek közt Nikolics Nemanjával már megtettem ezt az idény közben, legutóbb pedig Szakály Péter mezét kértem el az Újpest ellen. Vele sokat küzdöttünk egymás ellen, és szerettem volna, ha megvan a meze. Gyűjtögető típus vagyok, elég sok mezem van, érdekes lesz végignézni, kik ellen játszottam – mesélte Kanta, akinek az NB I-ben 311 meccsen 106 gólja és 93 gólpassza van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.