Kapás Boglárka már most csúcsformában

A hét végén a Négy Nemzet Úszóversenyével megkezdődik a sportág nemzetközi idénye.

Ch. Gáll András
2020. 07. 20. 10:24
null
Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét végén a Négy Nemzet Úszóversenyével (Margitsziget, Széchy Tamás Uszoda) megkezdődik a sportág nemzetközi idénye. (Bár a nevezési listán a mieinken kívül csak osztrák és lengyel úszók nevével találkoztunk.) Ennek felvezetéseként úszóink közül sokan vízbe ugrottak a pénteken és szombaton a Duna Arénában rendezett felmérő viadalon. „Milák Kristófnak a rövid távok meglepően jól mentek – jelezte Selmeci Attila, a 200 méter pillangó világcsúcstartó világbajnoka, mestere. – Száz gyorson 49,5-öt úszott, 50 pillangón 23,3-at, de 200 méter pillangón, amihez már komolyabb edzésmunka szükséges, most csak 1:57,5-re volt képes, hét másodperccel elmaradva rekordjától. Örülök ezeknek az időknek, mert így legalább a saját bőrén tapasztalja, hogy a tehetség mellett kemény munka is kell a sikerekhez. Biztos vagyok benne, hogy a hét végén már 1:54-1:55 körül fogja úszni a 200 pillangót.” Az újdonsült menyasszony 50 és 100 méter pillangón is egyéni csúcsot repesztett (27,9 mp, 1:00,19 p), igaz, kézi időméréssel. csak egyszer úszott, péntek délelőtt, annyiszor sem, a BVSC, az FTC és a Győr kihagyta ezt a lehetőséget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.