Kapás harmadik 400 gyorson, világcsúcsok a Duna Arénában

Legjobb magyarként Kapás Boglárka 400 méter gyorson a harmadik lett a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga (ISL) első elődöntőjének szombati nyitónapján.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 11. 14. 15:18
KAPÁS Boglárka
Budapest, 2019. október 5. Kapás Boglárka a női 400 méteres vegyesúszás döntője után a budapesti úszó világkupán a Duna Arénában 2019. október 5-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kapás mögött Késely Ajna, aki csapattársa a NY Breakersben, a negyedik helyen zárt 400 gyorson. A címvédő és most is élen álló Energy Standarban 400 méter gyorson és 200 méter háton is hatodik lett. A második helyen a London Roar, a harmadikon a Tokyo Frog Kings, a negyediken pedig többek között Kapás és Késely, illetve a 200 méter háton hetedik Telegdy Ádámmal felálló NY Breakers áll.

Több nagyszerű eredmény is született a rövid pályás viadalon: a holland Kira Toussaint 50 méter háton 25,60 másodperces világcsúccsal diadalmaskodott, hét századot faragott le a brazil Etiene Medeiros 2014-es rekordjából. Az olasz Benedetta Pilato 50 méter mellen juniorvilágcsúccsal nyert, míg a férfiaknál ebben a számban a brit Adam Peaty egyéni legjobbjával, minden idők negyedik legjobb teljesítményével diadalmaskodott.

Ezenkívül világcsúcsot úszott az Energy Standard Siobhan Haughey, Permille Blume, Femke Heemskerk, Sarah Sjöström összeállítású 4×100 méteres női gyorsváltója, mivel azonban nem egy nemzetbeli versenyzők úsztak a stafétában, a 3:52.82 perces idő nem hivatalos rekord.

Tíz fordulót rendeztek az alapszakaszban, az elődöntők után a fináléra a jövő hétvégén kerül sor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.