Karanténban a Salzburg, Szoboszlai kihagyhatja a pótselejtezőt

Újabb pozitív koronavírustesztek születtek a Red Bull Salzburg labdarúgócsapatánál, így veszélybe került Szoboszlai Dominik szereplése az Izland elleni csütörtöki Európa-bajnoki pótselejtezőn. Azok az egy hónappal ezelőtti események ismétlődhetnek meg újra, amikor a karantén miatt a fiatal játékosnak ki kellett hagynia a magyar válogatott három mérkőzését.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 11. 09. 10:11
Szoboszlai
Cardiff, 2019. november 19. Szoboszlai Dominik (k), valamint a walesi Aaron Ramsey (b) és Joe Allen a Wales - Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõmérkõzésen a cardiffi városi stadionban 2019. november 19-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A salzburgi klub hivatalos honlapján jelezte, hogy hat futballista fertőzött, a csapat karanténba került, és egyelőre egyetlen játékos sem utazhat el a válogatottba.

A honlap beszámolója szerint a Rapid Wien elleni vasárnapi rangadót megelőzően, pénteken elvégzett tesztek mindegyike negatív lett, azonban a következő tesztelés már fél tucat pozitív eredményt hozott, amelyről az 1-1-re végződött összecsapás után értesült a klub. Az érintett futballistákat nem nevezték meg, tüneteik nincsenek.

Azok a játékosok, akiknek negatív lett a tesztjük, csak az otthonuk, az edzőközpont és a mérkőzések helyszínei között mozoghatnak.

A csapat tagjain hétfőn újabb teszteket végeznek el, és ha a járványügyi hatóság a negatív eredményt követően hozzájárul, változhat a helyzet az együttesnél.

Mi lesz a válogatottal?

A 20 esztendős Szoboszlai Dominiknek szintén karantén miatt kellett kihagynia a magyar együttes októberi mérkőzéseit, köztük a Bulgária otthonában rendezett Eb-selejtezőt, amelyet együttese 3-1-re megnyert. Hatalmas érvágás lenne a magyar csapatnak, amennyiben a támadó középpályás lemaradna a válogatott következő találkozóiról, és vélhetően Szoboszlai is rendkívül csalódott lenne, hiszen korábbi nyilatkozata szerint Izland ellen élete mérkőzésére készül.

– Sajnos októberben nem tudtam csatlakozni a válogatotthoz, de már többször elmondtam, hogy életem meccse lesz az izlandiak elleni, attól függetlenül, hogy játszottam nagy csapatokkal a Bajnokok Ligájában is.

A játékos elhivatottságát támasztják alá Marco Rossi szavai is.

– Nemrég beszéltem Szoboszlaival, azt mondta, ha nem engedi el a Salzburg, akkor gyalog jön haza az Izland elleni mérkőzésre – mondta egy héttel ezelőtt a szövetségi kapitány, amikor kihirdette a válogatott keretét.

Nem a Salzburg játékosa az egyetlen labdarúgó, aki kimarad(hat), hiszen vasárnap kiderült, hogy Kleinheisler László nem csatlakozik a kerethez, mert az NK Osijek középpályásának karanténba kellett vonulnia.

A magyar csapat csütörtökön fogadja Izlandot az Eb-részvételért, majd a Nemzetek Ligájában Szerbia és Törökország ellen játszik a Puskás Arénában három, illetve hat nappal később.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.