Karanténban, mégis viszonylag szabadon

Senki sem tette le a lapátot az olimpia elhalasztásának hírére, a magyar válogatott kajak-kenusok készülnek tovább. Azt egyelőre nem tudják, hogy idén mire készülhetnek, ezért most csak alapoznak, és kivárják meteorológiailag és átvitt értelemben is a jobb időket.

2020. 03. 31. 16:14
null
A versenyzéssel Kozák Danutának is várnia kell Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szigorú szabályok betartása mellett, sok sporttársukhoz mérten viszonylag mégis szabadon edzhetnek a magyar kajak-kenusok, négy helyszínen: Csepelen, a Kolonics György Vízitelepen, Dunavarsányban, Szegeden és Szolnokon. Az edzőtáborba mindenki – versenyzők, edzők, kisegítő személyzet – csak úgy költözhetett be, ha előzetesen negatív koronavírus-tesztet produkált, és persze nem hagyhatja el a bázist, de ha mégis, akkor csak újabb teszt után térhet vissza. A zárt térben sportolókhoz, illetve azokhoz képest, akiknél elkerülhetetlen a kontaktus – csapat- és küzdősportok –, a kajak-kenusok mégis jobb helyzetben vannak. Kondizni, futni egyedül is lehet, a természetes vizeknél biztonságosabb közeg pedig aligha van e napokban. A bizonytalanság persze így is nyomasztó, és persze végre kitartóan tavasziasra fordulhatna az időjárás.

– Legalább már azt tudjuk, hogy szinte napra pontosan egy évvel halasztották el az olimpiát, az idei év azonban még teljesen képlékeny. Májusban itthon már válogatóversenyek lettek volna, most mindent át kell ütemezni. Mivel egyelőre nincs konkrét cél, amire készülhetnénk, mindenki folytatja vagy újra megkezdi az alapozást – mondta el érdeklődésünkre Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

A versenyzéssel Kozák Danutának is várnia kell
Fotó: Mirkó István

Júniusig sem Magyarországon, sem máshol nem rendeznek versenyeket, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség egyelőre – nem tehet mást – kivár. Ne feledjük, hazánk idén is rendezne világbajnokságot – a nem olimpiai számokban.

– A magyar szövetség készen áll arra, hogy akár szeptemberben vagy októberben megrendezze a világbajnokságot – jegyezte meg Hüttner Csaba. Majd amikor fölvetettük neki, hogy mivel nem lesz olimpia, akár egy teljes vb-nek is lehetne létjogosultsága, így reagált: – Erről még korai lenne bármit is mondani, de biztos vagyok benne, hogy a magyar szervezőbizottság megbirkózna ezzel a feladattal is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.