Katasztrófa a top csapatoktól: tizenkét meccs, nulla győzelem

A labdarúgó Bajnokok Ligájában három orosz csapat szerepel a főtáblán (Zenit, Lokomotiv Moszkva, Krasznodar) az Európa-ligában egy (CSZKA Moszkva), a csoportkörök félidejéig eljutva a tizenkét mérkőzésükből azonban egyet sem tudtak megnyerni. Az orosz sajtó katasztrófáról cikkezik, felhozva, hogy ilyen szégyenteljes szereplés még soha nem esett meg velük.

2020. 11. 07. 11:10
null
A Zenit kapusa ezt a lövést sem háírtotta volna Fotó: Вячеслав Евдоким. Forrás: Facebook/Zenit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utolsó pofont – legalábbis eddig – csütörtökön az Európa-liga K csoportjában a CSZKA Moszkva 3-1-es veresége jelentette a Feyenoord otthonában, s az orosz együttes két pontjával a csoport utolsó helyét foglalja el, pedig a sorsolásnál az első kalapból került ide.

A Bajnokok Ligájában a Lokomotiv Moszkva (A csoport) ugyancsak két döntetlennel és egy vereséggel, a Krasznodar (E csoport), valamint a szentpétervári Zenit (F csoport) egy döntetlennel és két vereséggel áll. A Lokomotiv és a Krasznodar harmadik, a Zenit negyedik a csoportjában. A négy orosz gárda összesített mérlege tehát: nulla győzelem, hat döntetlen, hat vereség, mindez lehangoló, 11-22-es gólkülönbséggel.

A Zenit kapusa hárít
Fotó: Facebook/Zenit

„Szörnyű negatív rekord az orosz kluboktól” – emeli ki a Sportsdaily.ru portál, megemlítve, hogy a nemzetközi kupákban a selejtezőket is nézve csupán a Krasznodar tudott meccset nyerni, amely a görög PAOK-on túllépve (2-1, 2-1) jutott be a BL csoportkörébe. Mivel az orosz bajnokság, a Premjer-liga a hatodik legerősebb Európában, a BL-ben a bajnok Zenit és az ezüstérmes Lokomotiv Moszkva is a főtáblán kezdhetett, a bronzérmes Krasznodar pedig a selejtezőben csak az utolsó körben, a rájátszásban volt érdekelt. Az Európa-ligában a bajnoki negyedik CSZKA Moszkva alapból csoportkörös lett, az ötödik Rosztov pedig a selejtező harmadik körébe bekapcsolódva hazai pályán 2-1-re elbukta az izraeli Maccabi Haifa elleni egymeccses párharcot. A Sportsdaily.ru kiemeli, hogy a 2004/05-ös kupaszezon óta, amióta az Európa-ligában bevezették a csoportkört, eddig még nem fordult elő, hogy a nemzetközi kupákban a harmadik forduló után nem volt orosz győzelem.

A portál azt is megemlíti, hogy a Bajnokok Ligájában három forduló után a két ukrán csapat együtt több pontot gyűjtött, mint a három orosz – Oroszországban ez különösen fájdalmas. De a tényekkel nem lehet mit kezdeni: a Dinamo Kijevnek ugyan csak egy pontja van, de a Sahtar Donyecknek négy, és az öt az bizony több mint a négy, amennyit a Lokomotiv Moszkva, a Zenit és a Krasznodar összekapirgált.

Nem véletlenül írta – és közölt videót is róla – az orosz Sport24.ru portál, miután a Bajnokok Ligájában a Krasznodar 3-2-re kikapott Sevillában: az orosz futballban ezen a napon az volt a legjobb dolog, ami történt, hogy a közösségi médiában megjelent egy videó, amelyen Jekatyerina Kosztjunyina, a legszebb orosz játékvezető azon tépelődik, hogy milyen fehérneműt válasszon...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.