Kecskeméten készülnek a tornákra

Magyar Nemzet
2019. 07. 31. 16:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rangos tornákra kapott meghívást férfi-kosárlabdaválogatottunk: előbb Krétán (Görögország és Irán ellen), majd Hamburgban (Németország, Lengyelország és Csehország ellen) játszhat erős ellenfelekkel, amelyek mind résztvevői az augusztus végén kezdődő világbajnokságnak. A keret tagjai a héten Kecskeméten készülnek, és a rutinos játékosok mellett Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány ezúttal is lehetőséget ad fiatal, tehetséges kosarasoknak a bizonyításra: ezúttal az U18-as válogatottból Pallai Tamás és Valerio-Bodon Vincent edzhet együtt a felnőttcsapattal, míg az ugyancsak 18 esztendős Lukács Norbert szereplése bokasérülése miatt bizonytalan. „Ez a két meghívás is mutatja, hogy a válogatottunk presztízse az elmúlt években jelentősen emelkedett” – mondta Ivkovics Sztojan a tegnapi nyilvános edzés után.

A legnagyobb név a keretben ­Hanga Ádámé, ám a Barcelona légiósa úgy tag rendszeresen, hogy klubkötelezettségei miatt a két évvel ezelőtti Európa-bajnokság óta nem tudott játszani a csapatban. Róla korábban azt mondta a kapitány, hogy ha egy órával a kezdés előtt betoppan az öltözőbe, akkor is játszhat, és ez azóta is érvényben van – ezért is nevezi minden egyes tornára, illetve selejtezőre. Kecskeméten készül viszont a vb-selejtezők legeredményesebb európai játékosai közé tartozó Vojvoda Dávid, aki a nyáron szerződött az olasz élvonalbeli Riggiana együtteséhez.

A férfiválogatott kerete: Pongó Marcell, Keller Ákos, Juhos Levente, Benke Szilárd, Ruják András, Takács Milán, Golomán György, Ferencz Csaba, Vojvoda Dávid, Allen Rosco, Horti Bálint, Lukács Norbert, Perl Zoltán, Filipovity Marko, Eilingsfeld János, Váradi Benedek, Govens Darrin, Pallai Tamás, Valerio-Bodon Vincent.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.