Kenderesi Tamásra fegyelmi tárgyalás vár

Kenderesi amúgy már pécsi otthonában tartózkodik, s ismerősei állítják, rettenetesen maga alatt van. A 22 éves olimpiai bronzérmesnek balszerencsés éve az idei.

Ch. Gáll András
2019. 08. 03. 11:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Úszószövetség elnöke felkérte Fábry Györgyöt, a MÚSZ fegyelmi bizottságának elnökét, hogy hívja össze a testület tagjait, és tartsák meg (képünkön) ügyének tárgyalását. Mint ismert, a 200 méteres pillangóúszás riói olimpiai bronzérmese vasárnapra virradóra egy kvangdzsui éjszakai szórakozóhelyen – állítólag – megérintette/megfogta egy táncoslány/pincérlány/hölgyvendég tomporát, emiatt a dél-koreai rendőrség letartóztatta a vb-n a 200 méter pillangó döntőjében nyolcadikként célba érő úszót, és csak csütörtökön engedte el az országból.

Az üggyel kapcsolatban rengeteg a kérdőjel, sőt csak azok vannak, ahogy az a sok alternatív változat jelöléséből is kitűnik. Ahány hírügynökségi jelentés, annyi verzió. Már a fizikai kontaktus – amelynek szándékos voltát Kenderesi sem tagadta – milyensége sem világos, a megérintett hölgy státusa még kevésbé. Táncoslány volt? Pincér? Vagy maga is vendég?

Aztán arra vonatkozóan is egymásnak ellentmondó hírek láttak napvilágot, hogy Kenderesi az incidenst köve­tően hazament a szállására, s csak ott találta meg a rendőrség, vagy már a lokálban letartóztatták. Végtére mindegy is.

Ami biztos: Kenderesinek ki kellett fizetnie az átszámítva mintegy 730 ezer forintos bírságot, méghozzá a saját pénzéből, mint ahogy a prolongált kvangdzsui tartózkodás, valamint az átírt repülőjegy költségét is áthárította a versenyzőre a magyar szövetség.

Kenderesi amúgy már pécsi otthonában tartózkodik, s ismerősei állítják, rettenetesen maga alatt van.

A 22 éves olimpiai bronzérmesnek balszerencsés éve az idei. Oldalsó szalagszakadást szenvedett bal térdében, amit jú­lius 31-én operáltak volna meg, csakhogy akkor még koreai kényszertartózkodáson volt. Aztán feltűnése is rosszkor jött Kenderesinek, aki a riói olimpiai idején váratlan bronzérmével, kedves egyéniségével és sajtbureszes kiszólásával egy csapásra a szurkolók kedvence lett. Igen ám, de felbukkant a még nála is tehetségesebb pillangózó Milák Kristóf, aki már 2017-ben ezüstérmes lett a budapesti vb-n, majd Kvangdzsuban szédületes, 1:50.73 perces világcsúccsal letörölte a legendás Michael Phelpst a szám rekordlistájáról. (Kenderesi viszonya Milákkal barátinak semmiképp sem nevezhető.)

A szövetség elejét akarja venni hasonló esetek előfordulásának, s mostantól a világversenyeken tilos lesz az úszóknak a viadal befejezéséig szórakozóhelyekre járni és alkoholt fogyasztani. A Kenderesi-eset pikantériája az, hogy az úszó krónikus térdszalagsérülését még 2015-ben szerezte, amikor kissé kapatos állapotban egy liftben meghúzódott a lába.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.