Egyedül is megy, de nem olyan jól, mint kettesben

A tavalyi, szegedi világbajnokságról a C–1 1000 méteres versenyszámban épphogy lemaradt Bodonyi András nyerte az ezen a távon kiírt újabb kajak-kenus erőpróbát Szolnokon. Mögötte mindkét futamban a két hete párosban tarolt Fejes Dániel és Adolf Balázs végzett.

2020. 06. 09. 17:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi válogatón Kiss Tamás mindkétszer csak hajszállal lett első Bodonyi András előtt a kenus küzdelemben. A pekingi olimpián Kozmann Györggyel C–2 1000 méteren bronzérmes Kiss aztán a szegedi vb-n lemaradt az A döntőről, a B döntőben második lett, így nem szerzett kvótát. Idén a tokiói olimpia elhalasztásának hírére aztán letette a lapátot.

Bodonyinak azonban, ha nem is váratlanul, mégis némi meglepetésre új riválisai akadtak. Két hete kettesben Adolf Balázs és Fejes Dániel annak dacára leiskolázta a mezőnyt, hogy ugyanazon az oldalon húznak, tehát svéd stílusban eveznek.

Kibérelték a dobogót

A 25 éves Bodonyi, akinek eddig egy világbajnoki hetedik helyezés a legjobb egyéni eredménye 2018-ból, megmutatta, hogy szólóban ő az úr a hazai vizeken. A két futam hasonlóan alakult. A DVTK versenyzőjével, az egykor Vajda Attila edzőjeként ismertté lett Vécsi Viktor tanítványával Fejes próbálta tartani a tempót, Adolf pedig nagy hajrával futott be mindkétszer harmadiknak.

Fotó: Mirkó István

„Az első futamban még görcsösen kenuztam, ellenfeleim már versenyeztek az idén, nekem viszont az volt az első éles pályám. A második ezremmel már elégedettebb vagyok, jó iramot mentem, indítani is nagyobbat tudtam a végén. Örülök neki, hogy ma igazi versenyhelyzet volt C–1 1000 méteren, mégis nyerni tudtam a futamokat” – értékelt Bodonyi.

Végre jó úton a kenusok

„Az első három kenus mindkét futamban egyértelműen kimagaslott a mezőnyből, Adolf Balázs és Fejes Dániel már két hete megmutatta, hogy jó formában van, a mai teljesítménye alapján ugyanezt tudom elmondani Bodonyi Andrásról is. Érdekes, hogy András viszonylag röviden kenuzik, ennek ellenére jól fut alatta a hajó, szerintem most jobb formában van, mint két éve ilyenkor, amikor végül hetedik lett a világbajnokságon” – összegzett Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

A mai férfi kenus futamokkal a tesztverseny-sorozat első fordulója véget ért. A második kör két hét múlva a férfi 1000 párosok küzdelmeivel folytatódik.

„Elégedett vagyok a versenyzők hozzáállásával, eddig mindenki komolyan vette a sorozatot, és a legtöbb futamban láttam kifejezetten jó teljesítményeket, így bizakodva várom a folytatást” – tette hozzá Hüttner Csaba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.