Keresztülhúzta a magyar vb-felkészülést a szlovákiai járvány

Felkészülési mérkőzések nélkül utazik a jövő szerdán kezdődő egyiptomi világbajnokságra a magyar kézilabda-válogatott, amelynek nem lesz tagja a tornán Ligetvári Patrik.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Kézilabda Szövetség2021. 01. 05. 10:45
GULYÁS István
Gulyás István Fotó: Andreas Hillergren Forrás: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Kézilabda Szövetség honlapjának keddi híradása szerint a szlovák válogatott keretének több tagja koronavírusos, a csapat karanténba került, így nem tud Magyarországra utazni. A magyar és a szlovák együttes egy hivatalos és egy nem hivatalos edzőmérkőzést játszott volna Győrben, előbbire pénteken 18 órától került volna sor.

– Sajnáljuk, hogy nem tudunk pályára lépni pénteken, hiszen fontos része lett volna a világbajnoki felkészülésnek a találkozó – mondta el Gulyás István szövetségi kapitány. – Gyógyulást kívánunk az érintett szlovák kerettagoknak! Mi készülünk tovább, sajnos mérkőzést más ellenféllel szemben ilyen rövid idő alatt a válogatottak már lekötött találkozói és a Covid-szabályok miatt nem lehet szervezni, így az edzéseken egymás elleni mérkőzés is szerepel majd a programban. Mindezzel nem lehet tökéletesen modellezni egy nemzetközi mérkőzést, de el kell fogadnunk a helyzetet, a fő célunk, hogy jól szerepeljünk az egyiptomi világbajnokságon.

Gulyás Istvánnak főhet a feje
Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

Friss hír az is, hogy a koronavírus-fertőzésen átesett Ligetvári Patrik a vizsgálati eredményei alapján nem kapta meg a pályára való visszatéréshez szükséges orvosi engedélyt, így nem tud a válogatottal készülni, és a világbajnokságra utazó csapatnak sem lehet tagja. A Telekom Veszprém december 8-án jelentette be, hogy a magyar válogatott védekezésének egyik alapembere megfertőződött.

A tokiói olimpiáról lemaradt magyar válogatott az egyiptomi világbajnokságon a gízai A csoportban jövő pénteken a Zöld-foki Köztársaság együttesével, vasárnap Uruguayjal, január 19-én pedig Németországgal találkozik. A csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.

A magyar válogatott kerete, kapusok: Borbély Ádám (Veszprémi KKFT), Mikler Roland (Mol-Pick Szeged), Székely Márton (Telekom Veszprém); jobbszélsők: Hornyák Péter (Grundfos Tatabánya), Rodriguez Alvarez Pedro (Balatonfüredi KSE); jobbátlövők: Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Balogh Zsolt (Grundfos Tatabánya), (Elverum, norvég); irányítók: Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Hanusz Egon (Csurgói KK), (Telekom Veszprém), Nagy Bence (Ferencváros); beállók: (Mol-Pick Szeged), Rosta Miklós (Mol-Pick Szeged), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya), Topic Petar (Balatonfüredi KSE); balátlövők: Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Szita Zoltán (Wisla Plock, lengyel); balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Sunajko Stefan (Grundfos Tatabánya).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.