Késely első vb-érmére hajt

Vasárnap végre megkezdődnek a versenyek medencés úszásban is a kvangdzsui 18. vizes világbajnokságon. A nyitány mindjárt magyar érmet ígér a 400 méteres női gyorsúszásban Késely Ajna révén.

Ch. Gáll András (Kvangdzsu)
2019. 07. 20. 17:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap végre megkezdődnek a versenyek medencés úszásban is a kvangdzsui 18. vizes világbajnokságon. A nyitány mindjárt magyar érmet ígér a 400 méteres női gyorsúszásban Késely Ajna révén, és vízbe ugrik és Szabó Szebasztián is, ők még nem jutnak el a döntőig a 200 méteres női vegyesen és az 50 méteres férfi pillangón.

A sportvezető óvatos duhaj, és Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke sem törte meg a papírformát, amikor 4+1 érmet jósolt a magyar úszóküldöttségnek a kvangdzsui világbajnokságra. A plusz egy – aranya 5 km-en, nyílt vízen – már zsebben van, a maradék hármat Hosszútól, Miláktól, esetleg Verrasztó Dávidtól és Késely Ajnától várja a sportvezető.

Sós Csaba szövetségi kapitány is hasonlóan prognosztizált: négy-öt éremre számít.

Aki vasárnap dobogóra állhat a mieink közül, az Késely Ajna „királyszámában”, 400 méter gyorson. A Kőbánya SC gyorsúszója csak ősszel tölti be a tizennyolcat, és az idei világranglistán ugyan a hatodik a két amerikai (Katie Ledecky és Leah Smith), az ausztrál Ariarne Titmus, valamint a két kínai (Ping Csie-li és Vang Csian Csiaho) mögött, de olyan szoros a mezőny, hogy bármi megtörténhet – kivéve, hogy Katie Ledecky nem szerzi meg tizenhatodik világbajnoki címét.

Szabó Szebasztián 22,99-es országos csúccsal negyedik az 50 méter pillangó rangsorában, itt napjaink Michael Phelps, az amerikai a favorit. Női 200 méter vegyesen Hosszú Katinka sorozatban negyedik világbajnoki aranya megszerzésére készül, és ebben aligha akadályozhatja meg bárki is a világranglista éllovasát – csakhogy ennek a számnak és az 50 pillangónak is hétfőn lesz a döntője.

A kellemes meglepetést pedig a férfi 4x100-as gyorsváltónk okozhatja, ha minden összejön, ahogy két éve a Duna Arénában.

A vasárnapi délelőtti előfutamok (magyar idő szerint 3.00 és 6.45 óra között)

200 m női vegyes (Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna)

400 m férfi gyors

100 m női pillangó (Szilágyi Liliána)

50 m férfi pillangó (Szabó Szebasztián, Cseh László)

400 m női gyors (Késely Ajna, Kapás Boglárka)

100 m férfi mell (Horváth Dávid)

4x100 m férfi gyorsváltó (Kozma Dominik, Lobanovszkij Maxim, Bohus Richárd, Németh Nándor)

4x100 m női gyorsváltó

középdöntők (kd.), döntők (d.) (13.00 és 15.15 között)

400 m férfi gyors d.

100 m női pillangó kd.

50 m férfi pillangó kd.

400 m női gyors d.

100 m női mell kd.

200 m női vegyes kd.

4x100 m férfi gyorsváltó d.

4x100 m női gyorsváltó d.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.