Keserű volt a Fradi öröme

Magyar szempontból jó hétvége volt ez a Bajnokok Ligájában, a férfiak­nál a Veszprém és a Szeged is nyert, a nőknél a Győr magabiztosan győzött, és bár a Ferencváros kikapott, ennek ellenére továbbjutott a középdöntőbe, igaz, pontot aligha visz magával.

2019. 11. 11. 12:06
null
Danick Snelder nagyot küzdött a Vipers védőivel Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagy kő már péntek este leeshetett a ferencvárosiak szívéről. Az A csoportot magabiztosan vezető és az utolsó forduló eredményétől függetlenül megnyerő francia Metz győzött Kaproncán a horvát Podravka ellen, és ezzel kikaparta a gesztenyét a Fradinak, amely így már nem lehetett rosszabb harmadiknál, ami továbbjutást jelentő hely.

A magyar együttes másnap, tehát szombaton a norvég Kristiansand ellen mégsem tét nélkül lépett pályára Érden, mert ha visszavág a Vipersnek az idegenben elszenvedett vereségért, akkor megcsíphette volna a második helyet is, és legkevesebb két pontot vinne magával a középdöntőbe.

Danick Snelder nagyot küzdött a Vipers védőivel
Fotó: Mirkó István

A feltételes mód elárulja, hogy nem vágott vissza… A hatalmas iramú és kőkemény meccsen a norvégok már az első félidőben magukhoz ragadták az irányítást, a Fradi elsősorban a támadásban és védekezésben is még mindig nehezen tartható Heidi Lökével nem tudott mit kezdeni, a Győr korábbi beállója végül hét gólig jutott el, a végeredmény pedig 34-29 lett a vendégek javára.

– Sokat készültünk Heidi Löke semlegesítésére, amit nagyon rosszul oldottunk meg, így ennek a meccsnek az egyik kulcsfigurája volt – ismerte el Elek Gábor vezetőedző. A Fradi szombaton Metzben fejezi be a csoportkört, és ha nem hajt végre nagyon nagy bravúrt, akkor pont nélkül megy a középdöntőbe.

A D csoportban a címvédő Győr a svéd Sävehof vendégeként folytatta a menetelését. Az első gólt ugyan a házigazda szerezte az ötödik perc végén, de újabb öt perc elteltével a magyar bajnok már néggyel elhúzott, és ettől kezdve nem volt kétséges, hogy megőrzi a veretlenségét (a továbbjutást már korábban bebiztosította).

Ezúttal is Stine Oftedal volt a vezér a maga hét találatával, de felnőtt mellé az eddig némi önbizalomhiányban szenvedő balkezes átlövő, Katarina Bulatovics is, ő egyébként pénteken ünnepelte a 35. születésnapját. Örömteli az a tény is, hogy Danyi Gábor vezetőedző összesen tizenkét mezőnyjátékost szerepeltetett, és mindegyikük legalább egyszer a kapuba talált a 36-27-re megnyert mérkőzésen.

A férfiaknál a Veszprémnek meglett az első idegenbeli sikere, gólzáporos meccsen 37-30-ra győzött a fehérorosz Meskov Breszt otthonában. Kicsit döcögősen kezdett a magyar együttes, csak a második félidőben nyugtatta meg a szurkolóit.

Petar Nenadics és Dragan Gajic egyaránt nyolc-nyolc gólig jutott, de a szünet után a kapuba beállt Vladimir Cupara védései is kellettek a magabiztos sikerhez. Tegnap a Szeged zárta a sort, a norvég Elverum Handball együttesét fogadta, amely a csoportban hat forduló után nyeretlenül érkezett a Tisza partjára.

A vendégek csak a második játékrész első néhány percéig tudták tartani a lépést a magyar csapattal, ekkor gyorsan 16-15-ről 21-15-re nőtt az előny, és a hajrában Carlos Pastor a fiatalabb játékosait is pályára küldhette. A Szeged 32-25-re győzött, és sorozatban a negyedik meccsét nyerte meg a Bajnokok Ligájában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.