Verstappen útján indult el egy magyar autóversenyző + videó

Több mint húszéves múltra visszatekintő bajnokcsapattal tesztel Keszthelyi Vivien magyar autóversenyző. A pilóta jelenleg tesztsorozatokon vesz részt különböző pályákon, és reméli, ha eredményesen szerepel, akkor új lehetőségek nyílnak meg előtte.

Magyar Nemzet
2020. 12. 17. 17:24
null
Keszthelyi Vivien Forrás: VRS Sport Group Menedzsment
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 19 éves Keszthelyi Viviennek tesztlehetőséget adó Team Motopark az elmúlt huszonkét évben a Formula 3-ban, a GP2-es sorozatban, a Formula Königben, a Formula Renaultban, a Porsche Supercupban és a Super Formula bajnokságban is szerepelt. A versenyzői összesen 38 bajnoki címet és 302 futamgyőzelmet szereztek.

A csapatnak nagy tapasztalata van abban, hogy sikeresen készítse fel a fiatal pilótákat az igazán nagy kihívásokra is. A jelenlegi Formula–1-es mezőnyből a holland (Red Bull) és a finn Valtteri Bottas (Mercedes), a Haastól elköszönt dán Kevin Magnussen, valamint az autósport királykategóriájában jövőre debütáló japán Cunoda Júki (Alpha Tauri) is azok közé a pilóták közé tartozik, akiknek a karrierjében a Motopark jelentős szerepet játszott.

nagy lehetőséghez jutott
Fotó: VRS Sport Group Menedzsment

– Rendkívül boldog vagyok, hogy női versenyzőként lehetőséget kaptam a bajnokcsapattal tesztelni. Sajnos az autósportban ez nagyon keveseknek sikerül, a nőknek számtalan szempontból nehéz a helyzete. Talán itt a legnagyobb és leginkább szembetűnő a különbség a nemek között, ami a lehetőségeket illeti. A legjobb csapatok ülései évekre előre foglaltak, és a túljelentkezés miatt még a fiatal férfiaknak is hatalmas kihívás bekerülni, a Kelet-Európából érkezőknek pedig szinte lehetetlen küldetés – mondta el Keszthelyi Vivien.

A több helyszínen, egyszerre több pilótával zajló teszteken az eredmények kiértékelését követően dől majd el, hogy esetlegesen kiknek kínálnak szerződést.

A Team Motoparknál minden részletre figyelnek
Fotó: VRS Sport Group Menedzsment

Keszthelyi Vivien a tesztek résztvevői közül a legkevesebb tapasztalattal rendelkező, s az egyetlen női pilóta. Magyarországról érkezve ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a tapasztalatszerzés rengeteg költséggel jár, amit a világ legjobbjai is csak komoly anyagi támogatás mellett tudnak elérni.

– Ezúttal is gyors fejlődéssel és az eddigi gyári versenyzőakadémián szerzett tapasztalataimmal próbálom kompenzálni a kategóriában a többiekhez képest hátrányt jelentő versenykilométerek hiányát, és reményeim szerint sikerrel zárom a teszteket. Bizakodva várom a csapat visszajelzését – fogalmazott Keszthelyi Vivien.

A 19 éves versenyző a napokban így száguldott a portugáliai Estoril pályáján:

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Vivien Keszthelyi (@vivien_keszthelyi) által megosztott bejegyzés

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.