Két góllal kikaptunk Szerbiától

2019. 11. 26. 10:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombaton rajtoló világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott tegnap 25-23-ra kikapott Szerbiától a Szöul-kupa harmadik, utolsó fordulójában. A vereség váratlan, főképp annak tükrében, hogy szombaton igen biztatónak tűnt a Dél-Korea elleni játék. Szerbia ellen sajnos nem volt esély, déli szomszédaink szinte végig vezettek a mérkőzésen, már 22-­15-re is elhúztak, a nagyobb gólkülönbségű vereséget elkerülve még visszatornázta magát Kim Rasmussen csapata, de az egyenlítésre már nem maradt esélye. Főleg a CSM București beállója, Dragana Cvijics okozott kellemetlen pillanatokat. A legeredményesebb magyar játékos, Klujber Katrin nyolc gólt szerzett.

– Jó lecke volt a szerbek elleni ­meccs. Szerbia rendkívül határozottan, agresszíven védekezett, ráadásul 5-1-es nyitott formációban, amit szinte egyik válogatott sem alkalmaz, így nagyon ritkán találkozunk vele. Sajnos nem nyújtottunk jó teljesítményt, éppen ezért kell elraktároznunk magunkban a találkozó tanulságait. A Szöul-kupán erős csapatok ellen játszhattunk négy nap alatt három mérkőzést, és szerencsére tizennyolc jó állapotban lévő játékossal utazunk tovább Japánba. Gyorsan regenerálódnunk kell, ezzel párhuzamosan tovább edzünk, készülünk a szombati vb-nyitányra – értékelt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen.

Oroszország a házigazda Dél-Ko­reát is legyőzve hibátlan mérleggel zárt az élen a Szöul-kupán, a magyar válogatott két vereséggel és egy győzelemmel a harmadik lett. Kim Rasmussen együttese csütörtökön utazik át Japánba, ahol szombaton Kunamotóban Kazahsztán ellen kezdi meg szereplését a világbajnokságon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.